Читај ми!

Светски медији: Ђоковића ништа не може да поремети

Главна тема водећих светских медија након победе Новака Ђоковића на Ју-Ес опену јесте његова борба с притиском и навијачима, у финалу с Роџером Федерером. Ђоковић је савладао Федерера са 3:1 у сетовима и тако освојио другу титулу у Њујорку и свој 10. гренд слем у каријери, а како је све то изгледало на терену можете поново погледати од 12.20 на Првом програму РТС-а.

Већина медија је истакла да најбољег светског тенисера ништа није могло да поремети, па ни бучна подршка коју је Федерер имао на Стадиону "Артур Еш".

Британски Би-Би-Си наводи како је Ђоковић запањујуће остао хладнокрван пред "тешком профедереровом публиком" у Њујорку.

Шпанска Марка објавила је текст под насловом "Ђоковић утишао Њујорк", док немачки Билд пише како је Федерер био "необично нервозан", с обзиром на то да је имао знатно већу подршку у односу на штићеника Бориса Бекера.

ЕСПН у извештају наводи како је упитно ко је имао бољу сезону, Ђоковић у мушкој или Серена Вилијамс у женској конкуренцији.

Америчка новинаска агенција АП навела је да је Ђоковић "сасвим сам" био на Стадиону "Артур Еш" и како се, осим са Федерером, јуначки борио с публиком, која је била наклоњена швајцарском тенисеру.

Франс прес је истакао да је Ђоковић "спустио Федерера на земљу" и да је швајцарском тенисеру срушио "амерички сан".

"Нико и ништа није могло да узнемири Ђоковића, па чак ни то што је домаћа публика била уз Федерера откада је крочио на тло САД. Ментална снага српског тенисера је изузетна, показао је своју величину", наводи Франс прес.

Ројтерс пише да је Ђоковић оставио Федерера далеко иза себе у једној од најбољих сезона коју је имао у каријери.

Снимак финалног меча, чији је почетак синоћ неколико пута одлаган због кише, можете поново погледати од 12.20 на Првом програму РТС-а.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 25. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару