Читај ми!

Ђоковић: Ова и 2011. година најбоље у животу

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да му је ова година уз 2011. најбоља у животу, пошто је рано јутрос по средњоевропском времену освојио Отворено првенство САД. Савладавши Федерера са 3:1 (6:4, 5:7, 6.4, 6:4), Ђоковић је освојио 55 АТП трофеј и 10. гренд слем у каријери. Снимак финалног меча можете поново погледати од 12.20 на Првом програму РТС-а.

Ђоковић је победом над Роџером Федерером са 3:1 у сетовима, после три сата и 20 минута игре, освојио свој други Ју-Ес опен, а 10. гренд слем у каријери.

"Ово је била невероватна сезона, после оне из 2011, најбоља у мом животу. Али, ове уживам више него тада јер сам, у међувремену, постао супруг и отац, тако да је све то слађе", рекао је Ђоковић у Њујорку након победе у финалу.

Први тенисер света ове године је освојио три гренд слема: Мелбурн, Вимблдон и Њујорк, а играо је и у финалу четвртог, Роланд Гаросу, у коме је поражен од Станисласа Вавринке.

"Овакви резултати су оно што ме мотивише да наставим", истакао је најбољи светски тенисер.

Ђоковић је казао да против Федерера увек мора да се дâ максимум, јер је он вероватно најбољи тенисер у историји.

"Федерер увек извлачи најбоље из мене. Он ми даје додатни мотив и против њега увек мора да се пружи максимум. Имао сам додатни притисак, јер сам играо против вероватно најбољег тенисера у историји", казао је Ђоковић.

Тријумфом у Њујорку Ђоковић је увећао предност на челу светске ранг-листе и ове недеље ће имати 16.145 бодова, чак 6.600 више од другопласираног Федерера.

Српском тенисеру предстоји тронедељна пауза, а у наставку сезоне наступиће на турниру у Пекингу. 

Упркос поразу у финалу, Федерер је после меча рекао да је задовољан својом игром.

"Задовољан сам својом игром. Увек је тешко играти против Ђоковића и нас двојица после сваког дуела знамо још више један о другом", рекао је Федерер.
  
Ђоковић и Ферер до сада су се састајали 42 пута и обојица имају једнак број победа – 21.

Снимак финалног меча, чији је почетак синоћ неколико пута одлаган због кише, можете поново погледати од 12.20 на Првом програму РТС-а. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 25. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару