Новак Ђоковић поново краљ Њујорка

Снимак меча Ђоковић – Федерер од 12.20 на РТС 1. Борба тениских титана припала је најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу - 3:1 (6:4, 5:7, 6.4, 6:4). Пред не баш коректном публиком савладао је великог Швајцарца после три сата и 20 минута игре и освојио десету гренд слем титулу, другу на Отвореном првенству Америке. Меч је неколико пута одлаган због кише.

Меч достојан финала Ју-Ес опена припао је Новаку Ђоковићу. Сусрет за праве тениске сладокусце. Брејкови, рибрејкови, стизање немогућег, истрчавање на мрежу успешан лоб, ухваћен смеч... Све то смо имали прилику да видимо у, по нашег аса, историјском финалу. Новак је имао више менталне и физичке снаге и стигао до заслуженог трофеја.

За овакав спектакл потребна су два врхунска тенисера, а то су свакако Ђоковић и Федерер. Летели су по терену, снажно сервирали, борили се за сваки поен. На тренутке, борба је била толико жестока да су обојица црпела последње атоме снаге. Наш ас је у првом сету буквално пролио крв, након једног проклизавања у коме је зарадио подеротине на подлактици, шаци и потколеници десне ноге. Стиснуо је зубе и наставио да се бори.

Да све протекне у савршеном реду побринула се Ева Казараки, главни судија овог меча. Њој није било потребно „соколово око", све је видела. Направила је неколико корекција, које су биле тачне, иако су тенисери то проверавали, само су губили челенџе.

Новак је успео да натера Федерера да више греши, на тренутке га је избацивао из ритма. То је користио и долазио до брејка. Противник се није предавао, на сваки брејк је одговарао рибрејком, али је наш ас успева поново да одузима сервис Швајцарцу и осваја сетове.
Швајцарац је био бољи у другом сету, после велике борбе где су оба тенисера пропустила своје шансе, уследио је Новаков сервис за тај-брејк. Међутим, противник успева да направи брејк и освоји сет.

Губитак сета није пореметио нашег аса. Иако је имао и публику против себе, успео је да се подигне и настави одличну игру, освоји наредна два сета и стигне до заслуженог тријумфа.

Снимак финалног меча, чији је почетак синоћ неколико пута одлаган због кише, можете поново погледати од 12.20 на Првом програму РТС-а.

Ток меча:

04.29 - Нова шанса за нашег аса да сервисом реши меч у своју корист. Федерер поново напада, 15:30, а потом осваја две везане брејк лопте. Наш ас неутралише прву, а затим и другу. Противник се изборио за трећу брејк лопту. Ново изједначење. После три сата и 20 минута игре, наш ас осваја прву меч лопту, користи је за нову титулу на Ју-Ес опену. 

04.31 - Федерер потом осваја свој сервис, 5:4.

04.28 - Швајцарац се не предаје, напада и долази до 15:40. Корити другу шансу и враћа један брејк, 5:3.

04.24 - Новак је узвратио нападом, освојио брејк лопту и искористио је за два брејка предности, 5:2. Новак има прилику да сервисом реши меч у своју корист.

04.20 - У шестом гему Швајцарац успева да дође до брејк лопте, 30:40. Ђоковић успева да се одбрани, изједначење. Наш тенисер везује још два поена и одбија овај напад – 4:2.

04.04 - Новак осваја свој сервис и тиме потврђује брејк – 2:0.

03.59 - На старту трећег сета, Швајцарац спасава брејк лопту. Новак осваја и другу, коју користи и стиже до раног брејка у четвртом сету.

03.51 - Новак је сервирао за сет. Међутим, противник напада и осваја две везане брејк шансе. Новак успева да изједначи, а потом осваја сет лопту, користи је и осваја трећи сет са 6:4.

03.45 - Борба се наставља, сада Новак притиска сервис противника, после спасене три гем лопте Федерера, Новак долази до брејк шансе и користи је – 5:4.

03.41 - Новак на свој сервис долази до 40:0. Међутим, Федерер преокреће и долази до брејк шансе. Ђоковић успева да се извуче, изједначење. Потом Швајцарац осваја и другу брејк шансу, ново изједначење. Новак везује још два поена и добија свој сервис гем.

03.31 - Швајцарац поново осваја сервис са нулом.

03.30 - Противник напада сервис нашег аса, 0:30. Међутим, Новак везује четири поена и осваја сервис гем.

03.24 - Швајцарац осваја гем без изгубљеног поена.

03.23 - Федерер узвраћа истом мером, рибрејк.

03.15 - У трећем гему Новак одузима сервис противнику и стиже до раног брејка.

03.10 - Оба тенисера сигурна на свој сервис на старту трећег сета, 1:1.

03.03 - Нови проблеми за нашег аса на његов сервис. Дозвољава противнику да освоји две везане сет лопте. Федерер користи другу и осваја други сет са 7:5.

02.54 - На Новаков сервис Швајцарац долази до сет лопте, наш ас успева да се извуче. Уследило је још једно изједначење након предности за нашег тенисера. Затим и друга сет лопта за противника, изједначење, а потом и предност за Новака, ново изједначење. Нова предност за Ђоковића, седмо изједначење. Коначно после 14 минута игре у гему, Новак стиже до изједначења 5:5.  

02.35 - Оба тенисера настављају дас сигурно сервирају, 4:4.

02.24 - Швајцарац поново осваја сервис гем са нулом.

02.23 - Новак узвраћа истом мером.

02.18 - Противник осваја свој сервис са нулом.

02.17 - Сада Швајцарац напада, и осваја три везане брејк шансе. Новак успева да се извуче, изједначење. Федерер осваја и четврту брејк шансу, ново изједначење. Пета шанса за Федерера, и ново изједначење. Потом Ђоковић долази до предности и коначно осваја гем, 1:1.

02.07 - Федерер је сервисом отворио и други сет, Новак поново притиска сервис противника. Два пута је успео да анулира предност, ипак, Швајцарац успева да се извуче и освоји уводни гем другог сета.

02.01 - Уследио је Новаков сервис за сет. Експресно долази до три везане сет лопте, користи прву и добија први сет са 6:4.

01.57 - На сервис противника Ђоковић осваја прву сет лопту, 30:40. Изједначење, а потом и предност за Швајцарца, који успева да се извуче и освоји свој сервис гем, 5:4.

01.53 - Швајцарац узвраћа, долази до брејк шансе, наш тенисер успева да се одбран, затим везује још два поена и осваја гем.

01.46 - Након освојеног свог сервиса наш ас поново успева да одузме сервис противнику и поново има брејк предности, 4:3.

01.41 - Током паузе, Новаку је санирана повреда.

01.38 - Федерер осваја сервис гем са нулом, 2:3.

01.37 - Приликом проклизавања, Новак је пао и одрао десну подлактицу и шаку, као и десну ногу. Федерер то користи и осваја три везане брејк шансе, користи другу и враћа брејк.

01.31 - Ђоковић поново напада сервис противника и осваја три везане брејк шансе, 0:40. Користи трећу и долази до брејка предности.

01.28 - Новак са нулом осваја свој сервис гем, 1:1.

01.26 - Почело је жестоко. Новак је напао и у првом гему стигао до брејк шансе, Швајцарац се брани. Федерер спасава још једну брејк лопту. Ново изједначење након предности за Швајцарца. Трећа брејк лопта одлази у неповрат. Предност за противника, који потом успева да добије свој сервис гем.

01.18 - Почео је меч.

01.13 - На подбацивању новчића више среће је имао Федерер, и изабрао је да он први сервира.

01.10 - Играчи излазе на терен, након загревања почиње меч.

01.05 - Меч почиње за око 10 минута, пипремите се!

00.47 - Киша је престала. Редари су на терену. Меч ће почети чим терен буде осушен. 

23.55 - И даље без добрих вести. Меч неће почети пре 00.45.

23.30 - Киша, као толико пута у последњих десетак година, јача од тениса у Квинсу. Време почетка меча константно се помера. Сада је то поноћ по нашем времену, 18 часова на америчкој источној обали. 

23.05 - Према последњим информацијама, финале неће почети пре 23.30. 

22.40 - Ју-Ес опен, на званичном Твитер профилу, потврдио оно очигледно. Меч ће бити настављен чим терени буду осушени.

22.05 - Киша, ипак, одложила почетак финалног меча. За сада, читава церемонија померена за пола сата. Тешко да ће меч почети пре 22.45.

21.30 - У Њујорку је пријатних 25 степени, а очекује се да температура не варира превише у наредних неколико сати. Међутим, има облака и није искључено да ће бити кише у наредних сат времена.

Ово је 42. дуел најбољег тенисера света Новака Ђоковића и, према мишљењу многих, најбољег тенисера свих времена Роџера Федерера. Управо Федерер има победу више.

Број коментара 45

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 25. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару