Читај ми!

Ђоковић: Веома сам поносан

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у финале Отвореног првенства САД, пошто је убедљиво победио Марина Чилића из Хрватске са 3:0 (6:0, 6:1, 6:2). Ђоковић је после меча рекао да је веома поносан што се пласирао и у четврто гренд слем финале ове године. Новак ће се за титулу борити са Роџером Федерером у недељу од 22.00, а тај меч можете пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а.

До 14. победе у исто толико међусобних мечева против Чилића први играч света је стигао за само сат и 28 минута, много лакше него што се очекивало. Било је то његово најбоље издање на овом турниру, али је Ђоковић истакао да је хрватски тенисер био далеко од своје најбоље игре, јер је имао проблема са повређеним скочним зглобом.

"Ово је дефинитивно мој најбољи меч на турниру, а дошао је у правом тренутку. Марин очигледно није успео да пружи максимум због повреде чланка, која га мучи последњих неколико дана, тако да је било врло храбро да уопште заврши меч. Никад није лако када знате да ваш противник није сто посто спреман, али сам морао да покажем добар интензитет и држим се свог плана игре. Ово је велико достигнуће за мене и веома сам поносан на то. Ово су турнири на којима желите да дате све од себе", рекао је Ђоковић после меча.

Тако је Ђоковић без превише потрошене физичке и менталне снаге стигао до 18. гренд слем финала, а пошто је прошле године стао у полуфиналу, додатно ће увећати предност на АТП листи, јер је бодовни салдо увећао за 480 поена.

Противник Ђоковићу у финалу биће Роџер Федерер из Швајцарске, који је у полуфиналу био бољи од сународника Станисласа Вавринке.

"Сви знамо колико је доследан и колико је добар у каснијим фазама гренд слемова или било којих других великих турнира. Увек вас тера да играте најбоље", казао је Ђоковић.

После победе над земљаком Вавринком, Федерер је рекао да је спреман за Ђоковића.

"Увек се дешава толико тога када играмо један против другога. Свиђа ми се изазов и спреман сам за њега", рекао је Федерер.

Финале Ју-Ес опена ће се играти у недељу од 22.00 и можете га пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару