Читај ми!

Ђоковић бољи од Лопеза, у полуфиналу са Чилићем

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић савладао је у четвртфиналу Отвореног првенства Америке Шпанца Фелисијана Лопеза са 3:1, по сетовима 6:1, 3:6, 6:3, 7:6. У борби за финале турнира наш тенисер ће играти против браниоца титуле Марина Чилића. Директан пренос меча на каналима РТС-а.

Као ни у претходних пет међусобних сусрета, Лопез ни у овом дуелу није имао прилику да осети сласт победе.

Ђоковић је самоуверено започео меч направивши два брејка у првом сету који је добио убедљиво са 6:1. У другом, уследио је пад у игри нашег играча, што је Шпанац искористио и добио сет са 6:3.

Први рекет света започео је трећи сет идентично као и први и раним брејком дошао до предности коју је успео да сачува до краја сета.

Неизвесност је трајала током целог четвртог сета пошто ниједан тенисер није успео да одузме сервис противнику. Лопез је, додуше, имао неколико брејк шанси, али на Новакову срећу није успео да их искористи. Уследио је тај-брејк, а наш тенисер је још једном показао зашто је најбољи играч данашњице убедљиво славивши 7:2.

Новак ће се у полуфиналу турнира састати са Марином Чилићем који је у пет сетова елиминисао Жо-Вилврида Тсонгу.  

Овако је протекао четвртфинални меч:

07.06 - Крај меча, Ђоковић је у полуфиналу Отвореног првенства Америке. Наш тенисер је сачувао више снаге и концентрације у финишу убедљиво добивши тај-брејк резултатом 7:2.

07.01 - У четвртом сету знатно је опао темпо игре. Није виђен нити један брејк, па ће победник бити одлучен после тај-брејка.

06.13 - Ђоковић је добио трећи сет резултатом 6:3 за 39 минута игре. Након рано стеченог брејка, Новак је сигурном игром успео да сачува предност и заслужено освоји овај сет. Шпанац ће имати први сервис на старту четвртог сета.

05.45 - На старту трећег сета виђена је реприза првог. Новак након сигурног поена освојеног на свој сервис напада Лопеза и прави брејк за 2:0.

05.34 - Шпанац се реванширао Ђоковићу добивши други сет резултатом 6:3. Лопез је рано дошао до брејка предности, који је успео и да сачува до краја сета. Овај период игре трајао је 41 минут.

05.03 - Лош почетак нашег тенисера у другом сету. Лопез одузима сервис Ђоковићу и води са 2:0. Имао је Новак брејк шансу на старту, али је противник успео добрим сервисом да се извуче из непријатне ситуације.

04.52 - Ђоковић за 26 минута убедљиво добија први сет резултатом 6:1. Фантастичном игром наш тенисер је дозволио Шпанцу да освоји само један гем.

04.44 - Наш тенисер дефинитивно жели да овај меч што пре приведе крају пошто још једном одузима сервис противнику и сада има два брејка вишка у првом сету – 4:0.

04.35 - Новак креће силовито од старта одузевши Шпанцу почетни сервис за предност од 2:0.

04.32 - Почео четвртфинални дуел између Новака Ђоковића и Фелисијана Лопеза. Наш тенисер на свој сервис осваја први гем на мечу.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару