Ана шеста на свету, Надал најгори у последњих 10 година

Сјајне игре на Ролан Гаросу поправиле пласман Ане Ивановић на ВТА листи. Испадање у четвртфиналу спустиле Рафаела Надала на десето место АТП листе, којом, наравно, и даље суверено влада Новак Ђоковић.

Најбоље рангирана српска тенисерка Ана Ивановић напрадовала је за једно место и сада је шеста на најновијој ВТА ранг листи. Ивановићева је након добрих игара и пласмана у полуфинале Ролан Гароса остварила мали скок и тренутно има 4.305 бодова.

За разлику од ње. Јелена Јанковић је наставила пад и пласман покварила за пет места, па се налази на 30. позицији са 1.630 бодова. Бојана Јовановски је напредовала шест позиција и заузима 54. место са 966 бодова, док је Александра Крунић са 87. пала на 88. место (680).

Америчка тенисерка Серена Вилијамс је и даље убедљиво прва са 11.291 бодом испред Чехиње Петре Квитове (6.870) и Румунке Симоне Халеп (6.130).

Вилијамс је освајањем грен слема у Паризу повећала предност у односу на остале играчице, док је друга финалистикиња Лусија Шафаржова из Чешке са 13. "скочила" на седмо место.

Код тенисера, упркос поразу од Стана Вавринке у финалу Ролан Гароса, Новак Ђоковић је наравно задржао прво место на АТП листи са 13.845 бодова.

Иза српског тенисера следе Роџер Федерер, Енди Мареј и управо Вавринка, који се захваљујући тријумфу у Паризу пробио на позицију број 4. Са друге стране, Рафаел Надал је пао на 10. место, што је његов најслабији пласман у последњих 10 година.

Када су у питању остали српски тенисери, Виктор Троицки је напредовао за пет позиција и сада је 28. играч света, док је Душан Лајовић "пао" за чак 15 места, односно на 82. место. Још већи пад забележио је Филип Крајиновић, који је склизнуо 18 позиција, на 117. место, а повређени Јанко Типсаревић је 482. на листи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару