Новак наставља владавину у Риму

Ђоковић–Федерер 2:0 (6:4, 6:3). Новак Ђоковић је успео да одбрани титулу на Мастерсу у Риму, у финалу је савладао Швајцарца Роџера Федерера са 2:0. Новаку је било потребно 75 минута да сломи отпор противника. Нашем асу је то четврта титула на том турниру.

Новак је владар Рима. Подигао је лествицу рекорда на четири заредом освојена мастерса на којима је учествовао. Федерер је био равноправан ривал до финиша првог сета и пропуштене прилике за брејк. Након тога његова игра се распала. Од тог тренутка Новак је контролисао игру и лако стигао до тријумфа.

Од самог старта оба тенисера су била сигурна на свој сервис. Новак је био нешто убедљивији, али Швајцарац је ипак први стигао до брејк шансе и то у деветом гему. После велике борбе наш тенисер је успео да се одбрани и освоји свој сервис. Већ у наредном гему, када је Федерер сервирао за останак у сету, Новак успева да искористи своју прву брејк шансу у мечу и први сет добија са 6:4.

Губитак сета је пореметио игру Швајцарца. Новак то користи и након освојеног свог сервиса одузима сервис Федереру и долази до раног брејка. Имао је Ђоковић шансу за још један брејк, међутим, Роџер је успео да се извуче и смањи на 3:1 у другом сету.

Новак се потом концентрисао на свој сервис и рутинском игром стигао до прилике да сервисом меч реши у своју корист. Швајцарац је кренуо на све или ништа. Међутим, Новак је имао спреман одговор, успева да одбије напад противника и дође до две везане меч лопте. Користи другу и решава гем, сет и меч у своју корист – 6:3 у другом сету.

Ово је четврта Ђоковићева титула на Мастерсу у Риму, иначе 53. у каријери. Ђоковић је освојио 24. титулу на турнирима мастерс серије. У том сегменту бољи од њега је још само Шпанац Рафаел Надал, који је освојио 27 Мастерс турнира.

Ово је пети тријумф Ђоковића у текућој сезони, након освајања Аустралијан опена, Индијан Велса, Мајамија и Монте Карла.

Ђоковић: Само да ово потраје... 

Новак Ђоковић рекао је да је Роџера Федерера одиграо најбољи меч на турниру у Риму и да је ова година можда најуспешнија у његовој каријери.

"Ово је била моја најбоља партија ове недеље на турниру и то на овако важном мечу, против најјачег ривала какав је Федерер. Ово је један од омиљених турнира и можда моја најуспешнија година, можда боља и од 2011.", рекао је Ђоковић на италијанском језику по добијању трофеја.

Ђоковић је остварио 22. узастопну победу, а последњи пораз претрпео је од Федерера, 28. фебруара у финалу турнира у Дубаију.

"Надам се да ћу тако наставити и на Ролан Гаросу и осталим турнирима. Драго ми је што настављам да играм у јаком ритму и што имам самопоуздања, желим да то потраје", додао је први тенисер света.

Федерер је играо у четвртом финалу у Риму и четврти пут је поражен. Турнир у Риму је једини од већих које 34-годишњи Швајцарац није освојио.

"Неки играчи би били срећни да дођем за десет година, лако би ме победили", рекао је Федерер кроз осмех.

"За обојицу је била напорна полусезона. На овом турниру сам одлично играо, али био је неко ко је био јачи, Ђоковић је играо сувише добро и честитам му. Хвала навијачима на подршци, видимо се следеће године", додао је Федерер.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару