Читај ми!

Ноле прејак за Чилића, у полуфиналу против Рафе

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић савладао је Марина Чилића са 2:0 (6:0, 6:3) и пласирао се у полуфинале Мастерс турнира у Монте Карлу. Ђоковић ће у полуфиналу играти против Рафаела Надала, који је савладао Давида Ферера у три сета.

Ђоковић је остварио једну од најубедљивијих победа против Чилића, против кога сада води са 12:0 у међусобним дуелима.

Први тенисер Србије импресивно је ушао у меч, прегазивши Чилића у првом сету без изгубљеног гема.

Други сет је такође кренуо силовито, повео са 2:0, да би Чилић успео накратко да дође до даха, и освоји први гем на свој сервис, што је било пропраћено општим одобравањем публике.

Ђоковић је, међутим, наставио са прецизним ударцима, којима је држао Чилића на дистанци и на крају на сервис противника искористио трећу меч-лопту.

Српски тенисер ће се у полуфиналу састати са Шпанцем Рафаелом Надалом, који је са 2:1 у сетовима (6:4, 5:7, 6:2) савладао Давида Ферера.

Деловало је да ће Рафа лако изаћи на крај са земљаком, пошто је водио са 1:0 у сетовима и 3:0 у другом сету, уз два брејка предности, али је упорни Ферер успео да избори трећи сет.

Ипак, Надал је на почетку трећег дела игре направио брејк, који је сачувао до самог краја и заказао 43. дуел са Новаком Ђоковићем у каријери.

Ђоковић против Надала има негативан скор од 19:23.

Овако је текао меч између Ђоковића и Чилића: 

12.30 – После сат и пет минута одличне игре, Новак Ђоковић осваја трећу меч лопту на Чилићев сервис и добија други сет са 6:3 за победу у мечу од 2:0 и пласман у полуфинале. 

14.21 – Ђоковић успева да, после 0:30, изједначења 40:40 и брејк лопте за Чилића, сачува свој сервис и предност од 5:3 у другом сету. Чилић сервира за останак у мечу.

14.12 – Чилић пружа далеко већи отпор него што је био случај у првом делу игре, резултат је 4:3 за српског тенисера.  

14.06 – Ђоковић је повео са 3:1, али је Чилић потом освојио и други гем на мечу. Резултат је 3:2. 

13.59 – И први гем за Чилића! Напокон Марин Чилић успева да сачува свој сервис и, после 35 минута игре и осам изгубљених гемова, успева да смањи на 2:1. 

13.56 – И други сет најбољи тенисер света наставља у истом темпу и одузима Чилићу први сервис за 1:0 у другом сету. Потом сервира и, освојивши осми гем заредом, потврђује предност од 2:0. 

13.50 – Свој трећи сервис-гем Новак реализује за 6:0 и вођство од 1:0 у сетовима. 

13.44 – И трећи брејк за Новака! Апсолутна доминација најбољег тенисера света, који и на трећем сервис-гему Чилића долази у брејк шансу, коју одмах претвара у 5:0.  

13.34 – Доминантна игра Новака Ђоковића од самог почетка меча! И други Чилићев сервис-гем Новак осваја, стигавши овога пута до две брејк лопте од којих реализује другу, и води са 3:0. Ђоковић сервира да потврди и други брејк, што опет успева, али овога пута нешто теже него први пут.

13.26 – Већ на почетку меча Ђоковић долази до три брејк лопте и користи већ другу шансу за вођство од 1:0. Сервира да потврди предност и рутински стиже до 2:0. 

13.18 – Новак Ђоковић и Марин Чилић раније него што је планирано почели загревање. Марин Чилић први на сервису.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару