Читај ми!

Новак: Још једна феноменална година у Мајамију

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је после тријумфа против Британца Ендија Мареја да је одиграо још један фантастичан турнир на мастерсу у Мајамију. Ђоковић је славио у три сета - 7:6 (7:3), 4:6, 6:0, што је била његова 18. победа у 26. међусобном окршају против Британца.

"Честитам Мареју, била је ово велика борба, није било лако изаћи као победник. Хвала мом тиму што су били уз мене у тешким тренуцима меча, њихова подршка много значи. Ово је још једна феноменална година у Мајамију и још један фантастичан турнир за мене", изјавио је српски тенисер након доделе трофеја, уз поруку "видимо се следеће године".

"Услови за игру су били брутални. Било је веома топло. Спремао сам се за борбу, али једна ствар је њу,а друга је преживети све то на терену у оваквим условима. Надам се да ће се сезона наставити у овом конитинуитету, нисам бољи почетак сезоне могао да затражим од себе
и ово може да ми служи као подстрек са остатак сезоне", рекао је Ђоковић новинарима након победе над Марејем, своје треће титуле у сезони, пете у Мајамију, а 51. у каријери.

"Покушавам да уживам у тренутку и да на набољи начин искористим овај период моје каријере, када играм вероватно најбољи тенис у каријери, са доста самопуздања, физички спреман, то желим да искористим... Свестан сам да ово неће трајати заувек, да ће доћи до смене генерација. Покушаћу да останем у врху и да се борим за највеће трофеје докле могу."

Ђоковић је рекао да га је Мареј доста намучио, али да је и поред тога срећан због тријумфа.

"Он ме је терао да се намучим за сваки поен. Борба је била сјајна, можда не баш квалитетна, али је било напорно играти. Нисмо сервирали на високом нивоу и није било лако освојених поена и то је још један од разлога зашто је овај меч био веома тежак", рекао је Ђоковић. 

Мареј није био посебно незадовољан после пораза, наводећи да се у његовој игри види напредак у односу на овај период сезоне у прошлој години. Он је након меча имао само речи хвале за Ђоковића.

"Честитам Новаку на фантастичном почетку године. У односу на прошлу сезону, има великог напретка код мене и за мене је ово добар почетак године. Нисам на тако високом нивоу као Новак, али се све више приближавам. Морам да наставим да радим напорно", рекао је Мареј.

"Жао ми је што нисам успео да пружим бољу игру у трећем сету, ноге су биле уморне, покушао сам, али сам био уморан. Жао ми је што нисам освојио титулу, али се враћам следеће године", додао је Мареј.

Мареј је за радио ББЦ рекао да је против Ђоковића имао неколико тешких мечева у којима је показао добру игру, али да је то било недовољно за победу.

"Морам да пронађем узроке.На Аустралијан Опену изгубио сам због мањка менталне снаге, а сада је у питању физичка исцрпљеност. У трећем сету нисам више могао да стојим", рекао је Мареј, који је претходно против Ђоковића изгубио пре две недеље у Индијан Велсу.

"Чекање се наставља", закључује ББЦ и подсећа да је Мареј последњи пут победио Ђоковића у финалу Вимблдона 2013. године. 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару