Читај ми!

Ђоковић наставља владавину и у Мајамију

Најбољи тенисер Србије и света Новак Ђоковић одбранио је титулу у Мајамију. У финалу је после велике борбе савладао Британца Ендија Марија са 2:1 по сетовима 7:6 (7:3), 4:6, 6:0.Нашем асу ово је 22. трофеј на турнирима из Мастерс серије 1000.

Новак Ђоковић је нови/стари владалац Мајамија. Након што је одбранио титулу у Индијан Велсу, наш ас је успео да одбрани трофеј и у Мајамију. После велике борбе и два сата и 46 минута игре успео је да сломи отпор британца Ендија Марија. Велика борба, прегршт прелепих потеза и на крају Новак по пети пут у каријери осваја турнир у Мајамију.

Новак је лоше ушао у меч. Мари то користи и константно је претио на сервис нашег аса. Велика борба у првом сету резултовала је са по два размењена брејка. Сва четири брејка направљена су када су сервери имали директно сунце у очи. Енди је увек први долазио до брејка а наш ас успевао већ у наредном гему да узврати. Потом су тенисери били сигурни на свој сервис па је сет ушао у тај-брејк.

Новак је одлично кренуо и уз два мини брејка дошао до 4:0. Двострука сервис грешка нашег тенисера за 4:1. Ипак Новак долази до три везане сет лопте - 6:3, користи прву на сервис Марија и добија тај брејк са 7:3.

Неизвесна борба и у другом сету. Оба тенисера користила су сваку прилики да нападну сервис противника. Након уводних гемаова у сету пропуштено је неколико прилика за брејк на обе стране.

Уследио је релативно миран период игре у коме су оба тенисера била сигурна на свој сервис. Када се очекивало да и други сет оде у тај-брејк, Мари није мислио тако. При вођству од 5:4 напао је сервис Ђоковића и освојио га са нулом и стигао до изједначења у сетовима, 6:4 у другом сету.

Трећи, одлучујући, сет. Одлична игра нашег аса од самог старта. Уз два брејка успева да сломи противника и поведе са 4:0. Ђоковић наставља да меље противника одузима му још један сервис.

Новак је сервирао за меч и нову титулу у Мајамију. Мари је покушао да запрети, дошао до брејк лопте и прилике да продужи меч. Међутим, Ђоковић то није дозволио преокренуо је резултат и решио сет и меч у своју корист, 6:0 у трећем сету.

Ток меча:

22.00 - Новак сервира за меч. Мари успева да запрети - 15:30, а потом осваја и прву брејк шансу у трећем сету, 30:40. Наш тенисер се успешно брани, изједначење. Ђоковић, после два сата и 46 минута игре, лобом долази до меч лопте. Сервис волеј за крај и Новак осваја трећи сет са 6:0.  

21.55 - Нови проблеми за Марија. Новак наставља да притиска сервис противника и поново долази до две везане брејк прилике. Мари успева да се одбрани и стигне до изједначења. Наш тенисер осваја и трећу брејк лопту. Користи је и води са 5:0.

21.49 -  Новак са нулом осваја свој серви и сада води са 4:0.

21.44 - Ђоковић наставља да меље противника. Поново прети и осваја три везане брејк шансе. Мари успева да се одбрани и дође до изједначења, 40:40. Наш тенисер осваја и четврту шансу за брејк, ново изједначење. Новак долази и до пете прилике, али и њу пропушта. Потом шаље лопту у аут и Мари долази до предности, уследило је ново изједначење. Шеста брејк лопта за Новака. Ову Новак успева да искористи и после осам минута и 51 секунде игре у овом гему долази до два брејка предности, 3:0.

21.35 - Смиреном игром Новак успева да потврди брејк 2:0. 

21.29 - Новак притиска сервис противника. После дуге размене, у којој  противник није искористио три шансе да смечом дође до предности, Новак осваја брејк шансу. Мари успева да се одбрани. Ђоковић потом осваја другу шансу. Користи је и долази до раног брејка - 1:0. 

21.21 - Tрећи, одлучујући, сет сервисом је отворио Енди Мари.

21.18 - Британац напада сервис Ђоковића. Користи пад у игри нашег тенисера и осваја три везане сет лопте. Користи прву и осваја други сет.

21.13 - Новак напада сервис противника, али једино што је успео је да му отежа, са два освојена пона, да освоји свој сервис.

21.07 -  Ђоковић без већих проблема осваја свој сервис, 4:4.

21.01 -  Противник је поново био сигуран на свој сервис - 3:4.

20.57 - Мари поново притиска Новаков сервис, 15:30. Новак успева да се одбрани после одличног напада противника, 30:30. Ђоковић потом везује два поена и осваја свој сервис гем, 3:3.

20.51 - Наставља се велика борба. Овог пута Мари је успео да без већих проблема освоји гем, 2:3. 

20.48 - Проблеми за нашег тенисера. Мари на његов сервис осваја брејк лопту. Уз мало среће Новак успева да се извуче и освоји свој сервис гем.

20.41 - Ђоковић напада сервис противника, долази до 0:30, а потом и до две везане брејк шансе, прве у другом сету. Обе одлазе у неповрат. Новак је неумољив осваја и трећу шансу. Ас сервис противника и ново изједначење. Двострука сервис грешка Британца и наш ас има нову шансу за брејк. Грешка нашег тенисера, изједначење. Мари асом долази до гем лопте. Нови снажан сервис и противник осваја гем. 

20.33 - Новак је, такође, сигуран. Осваја свој сервис - 1:1.  

20.28 - Мари без проблема осваја свој сервис.

20.26 - Други сет сервисом је отворио Енди Мари.

Тај брејк првог сета:

Ђоковић - Мари: 1:0, 2:0 (мини брејк), 3:0 (мини брејк), 4:0, 4:1 (мини брејк, двострука сервис грешка), 4:2, 5:2 (мини брејк), 5:3 (мини брејк), 6:3, 7:3 (мини брејк).

20.12 - Мари сервира за опстанак у сету. Ђоковић напада и долази до 0:30, међутим противник успева да се извуче и после најдужег поена до сада, 35 размењених удараца, долази до изједначења 30:30, а потом осваја и наредни поен. Новак уз доста среће, лоптица се одбила од мреже и скотрљала у противниково поље, долази до изједначења. Мари потом везује два поена и осваја гем, 6:6.  

20.05 - Потом су оба тенисера била сигурна на свој сервис - 6:5. 

19.56 -  Новак осваја свој сервис без изгубљеног поена, 5:4.

19.53 - Новак узвраћа истом мером. Сада он има три везане брејк лопте.  Користи другу и поново враћа брејк.

19.48 - Поново Мари прети, долази до три везане брејк шансе, користи прву и са нулом осваја и овај гем, 3:4.

19.46 - Наредни сервис гем Енди осваја са нулом.

19.40 - Борба се распламсала. Мари поново напада сервис нашег аса, осваја прва два поена, 0:30. Новак успева да се извуче - 30:30. Потом везује још два поена и осваја гем. 

19.37 - Новак је дошао до игре. На сервис противника коначно је запретио. У два наврата долази до изједначења након предности за противника. Потом Мари греши на мрежи и наш тенисер има прву брејк шансу у мечу. Користи је и враћа брејк, 2:2.

19.27 - Мари поново прети на севис нашег аса, 0:30. Ноковић успева да одбије овај напад, 30:30. Нова грешка и Британац има нову брејк шансу, коју успева да искористи, брејк, 1:2.    

19.24 - Противник је био сигуран и са нулом је освојио свој сервис.

19.22 - Први је сервирао Новак. Мари користи две везане грешке нашег аса и долази до брејк шансе. Ђоковић је сигуран на мрежи и успева да се одбрани. Противник је успео да избори још два изједначење након предности за нашег тенисера. Наредну гем шансу Новак успева да искористи и осваја уводни гем. Први гем у мечу је трајао осам минута игре.

19.14 - Почео је меч између Ђоковића и Марија

19.10 - Први ће сервирати Новак Ђоковић. 

18.55 - Тенисери су изашли на терен. Ускоро ће почети велико финале...

18.45 - Док чекате почетак меча, погледајте како два тенисера ритернирају на овом турниру...

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару