Читај ми!

Ђоковић победом почео турнир у Дубаију

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић победом је стартовао на АТП турниру у Дубаију савладавши у првом колу Канађанина Васека Поспишила у два сета – 6:4, 6:4.

Био је ово први Ђоковићев меч после освајања Аустралијан опена и тронедељне паузе, због чега није играо у препознатљивом ритму.

Међутим, разлика у квалитету била је очигледна, премда је Канађанин, тренутно 63. на АТП листи, био веома мотивисан и пружио је достојан отпор фавориту.

Постепено и стрпљиво Ђоковић је хватао залет, први сет је решио брејком у деветом гему, а дефинитивно је сломио Поспишила у седмом гему другог сета, када је повео са 4:3.

Била је ово трећа Ђоковићева победа у исто толико међусобних окршаја против Канађанина, након што га је савладао прошле године у Пекингу и 2013. године у оквиру Дејвис купа.

Српски тенисер у осмини финала игра против Андреја Голубјева из Казахстана, тренутно 107. на светској ранг-листи, кога је добио у сва три досадашња међусобна дуела.

Турнир у Дубаију, који се игра за укупан наградни фонд од 2,5 милиона долара, српски ас до сада је освајао четири пута – 2009, 2010, 2011. и 2013. године.

После овог турнира Ђоковић путује у Краљево, где ће од 6. до 8. марта бранити боје националног тима против селекције Хрватске, у мечу првог кола Светске групе Дејвис купа.

Ђоковић: Победио сам захваљујући стрпљењу

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је после победе над Канађанином Вацеком Поспишилом да је пласман у осмину финала АТП турнира у Дубаију изборио захваљујући стрпљивој игри.

"Ово је био мој први меч после финала Аустралијан Опена, још тражим прави ритам на терену. Поспишил је агресиван тенисер, добро је сервирао, али када је његов први сервис пао за 15 посто знао сам да имам веће шансе. Мислим да је то одлучило меч. Био сам стрпљив, успео сам да останем ментално јак", изјавио је Ђоковић.

Турнир у Дубаију, који се игра за укупан наградни фонд од 2,5 милиона долара, српски ас до сада је освајао 2009, 2010, 2011. и 2013. године.

После тог турнира Ђоковић путује у Краљево, где ће од 6. до 8. марта бранити боје националног тима против селекције Хрватске, у мечу првог кола Светске групе Дејвис купа. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару