Читај ми!

Ђоковић одао признање Бекеру

Први тенисер света Новак Ђоковић одао је признање тренеру Борису Бекеру који је у последњих 14 месеци заједничког рада умногоме допринео његовом успеху. Најбољи српски тенисер је током тог периода освојо титуле на Вимблдону и на Аустралијан Опену, чиме је број грен слем трофеја повећао на осам, повећавши и предност на АТП листи за скоро 4.000 бодова у односу на другопласираног Швајцарца Роџера Федерера.

Први тенисер Србије је нагласио да је од Бекера нарочито много научио о психолошком апкету игре.

"Бекер је заслужан за мој успех, нарочито у другој половини 2014. године. Наш однос је изванредан не само на терену, већ и ван њега. Никада се ни око чега нисмо посвађали", рекао је Ђоковић на конференцији за новинаре у Дуибаију, а преноси АФП.

"Стално нешто ново научим од њега, нарочито са психолоске тачке гледишта, због тога што је и он пролазио кроз исте ситуације", рекао је Ђоковић.

Најбољи светски тенисер је нагласио да је Бекерова улога изузетно драгоцена и због чињенице да он потпуно разуме све препреке које играч мора да преброди.

"Он потпуно разуме све изазове и препреке које ми стоје на путу како бих могао да освајам велике титуле и задржим место број један", рекао је Ђоковић.

Први рекет Србије је нагласио да су он и Бекер на сличној таласној дужини, јер су прошли иста искуства и на приватном плану, поставши очеви у сличном старосном добу.

"Бекеру је такође очинство било извор среће и нове мотивације, баш као и мени, нешто што га је терало да на терену буде још бољи", рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је потом, желећи да објасни како је Бекер допринео његовом успеху направио мали лапсус па је уместо речи успех - ("сучеш" на енглеском) рекао "секс", да би се духовито одмах "извукао' рекавши да се "сада сигурно зноје руке" његовом ПР менаџеру.

"Сигурно је једно - много ми је помогао", додао је Ђоковић.
Први тенисер Србије нагласио је да тек предстоје успеси које ће постићи у сарадњи са Бекером.

"Борис и ја и даље желимо да постигнемо много тога. Осећамо да је ово само почетак. Освојили смо два грен слем турнира и играли смо финале на Ролан Гаросу", подсетио је Ђоковић који почиње свој поход на пету титулу у Дубаију у уторак, када ће се у првом колу састати са Канађанином Васеком Поспишилом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару