Читај ми!

Вавринка у полуфиналу Аустралијан опена

Швајцарски тенисер Стен Вавринка пласирао се у полуфинале Отвореног првенства Аустралије, пошто је у четвртфиналу победио Јапанца Кеи Нишикорија са 3:0, по сетовима 6:3, 6:3, 7:6. Четврти тенисер света ће у полуфиналу играти против Новака Ђоковића.

Вавринка, актуелни шампион Аустралијан опена, одиграо је одличан меч, а за вођство од 2:0 у сетовима био му је потребан само по један брејк у прва два сета. Међутим, у трећем сету била му је потребна много већа борба.

Нишикори је повео са 2:0 у трећем сету, али је Швајцарац одмах узвратио брејком и изједначио на 2:2. До краја сета, обојица тенисера била су сигурна на свој сервис, па је победник решен у тај-брејку.

Вавринка је одлично почео тај-брејк, повео је са чак 6:1, али се Нишикори није предавао. Јапанац је спасао пет меч лопти и изједначио на 6:6, али није успео да преокрене резултат, пошто је Вавринка освојио наредна два поена и тако наставио пут ка одбрани титуле на Аустралијан опену.

Непосредно после меча четврти тенисер света је истакао да још није у потпуности задовољан својом игром али и да је на турнир дошао да поново освоји титулу.

"И даље сам нервозан. Пре два дана сам губио тај-брејк са 6:0 и добио сам га, сада сам водио 6:1 и било је тесно. Био сам дефанзиван на крају, али сам срећан што сам победио", рекао је Швајцарац.

Вавринка ће у полуфиналу играти против најбољег тенисера света Новака Ђоковића.

"То је само још један меч. Свакако ће бити тежак. За сада играм добро, срећан сам што сам опет у полуфиналу... Нисам дошао да браним титулу, вратио сам се да играм нови грен слем. Мораш да почнеш од почетка, да идеш меч по меч. За сада иде добро. У полуфиналу је све могуће, али ако желим да тријумфујем имам до краја још два тешка меча", казао је Вавринка.

Нишикори је после меча истакао да је имао тежак дан. 

"Борио сам се са сервисом, нисам могао да ухватим ритам у првом и другом сету. Он је играо заиста агресиван, одличан тенис. Био сам спреман да идем даље, али он је данас био бољи", рекао је Нишикори. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару