Читај ми!

Новак сигуран на старту

Новак Ђоковић успешно је започео учешће на Отвореном првенству Аустралије. У првом колу је савладао Словенца Аљаза Беденеа са 3:0 по сетовима 6:3, 6:2, 6:4. Уживам у сваком тренутку на терену, каже Ђоковић. Наредни ривал Андреј Кузњецов.

Поход на пету титулу на Аустралијан опену Новак је започео рутинском победом против Словенца Аљаза Беденеа. Противник пружио добру игру, поготово у првом сету, када је имао и две брејк прилике. Наш ас је потом појачао темпо, усталио први сервис и рекло би се рутински решио меч у своју корист.

Оба тенисера ушла су у меч агресивно. Борба за сваки поен. Словенац је одлично севирао од самог старта што му је унело додатно самопоуздање. Запретио је у петом гему када је Новак успео да спаси две брејк шансе. Одлучујући је био осми гем у коме је наш тенисер успео да искористи своју прву брејк шансу у мечу и одузме сервис противнику. Потом је био сигуран на свој сервис и добија први сет са 6:3.

Новак је наставио у истом ритму, на старту другог сета долази до раног брејка. Словенац све више греши. Ђоковићу је прорадио први сервис и три своја сервис гема решава са нулом. Поново одузима сервис противнику и води са 5:2. Рутински приводи сет крају за коначних 6:2.

Неизесност у трећем сету трајала је до петог гема када наш тенисер користи другу брејк лопту и долази до брејка предности. Новак потом рутински приводи меч крају и добија сет са 6:4.

Најбољи тенисер света у другом колу играће против Руса Андреја Кузњецова, који је на старту турнира победио Шпанца Алберта Рамоса са 6:1, 3:6, 6:3, 7:6 (7:3).

Кузњецов има 23 године, тренутно је 88. на АТП ранг листи и до сада није играо против Ђоковића.

Новак: Уживам у сваком тренутку на терену

Ђоковић је истакао да му је драго што се вратио на Отворено првенство Аустралије и да ужива у сваком тренутку проведеном на теренима Мелбурна.

"Драго ми је што се поново такмичим на највишем нивоу тениса. Аустралијан опен ми је врло драг, то је мој најуспешнији гренд слем и на њему сам играо неке од својих најбољих мечева. Покушавам да уживам у сваком тренутку радости на терену", рекао је Ђоковић.

Након победе над Беденом, Новак је оценио да је нешто спорије ушао у меч.

"Почео сам данас мало спорије, мало слабије. Меч је могао да оде у другом правцу у првом сету. Никад пре нисам играо са њим, а само једном сам га гледао. Изненадио ме, било ми је тешко да му читам сервис, а и подлога је мало бржа него иначе. Он је добар тенисер и није имао шта да изгуби, али сам успео да у првом сету превазиђем те изазове и после сам био много опуштенији до краја меча", рекао је Ђоковић.

Он је казао да се физички осећа боље и да нема више последица вируса који га је мучио у последње две недеље. Новинаре у Мелбурну је занимало и како се Ђоковић носи са тиме што је постао родитељ.

"То је апсолутно најрадоснија ствар која се икада десила мојој супрузи и мени... Они нису овде са мном, али покушавам да останем у контакту, а данашња технологија ми помаже да их виђам и причам са њима сваки дан... Све што радите као отац је врло посебно, а све што виђате од детета је упечатљиво и необјашњиво за некога ко то није искусио", рекао је Ђоковић.

Упитан каква му је координација при мењању пелена, Ђоковић је одговорио: "Моја супруга каже да сам прилично добар".

Рафаел Надал је изјавио да није спреман да иде на победу, а Ђоковић се после новинарског питања није сложио са том тврдњом.

"Не знам какве су му намере и како се осећа, али он је апсолутно увек један од главних фаворита на било ком турниру да игра. Нема никакве сумње у то. Увек на почетку причамо о фаворитима и увек су иста имена у оптицају последњих седам-осам година. Не мислим да сада има неке велике разлике када су фаворити у питању", рекао је Ђоковић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару