Читај ми!

Швајцарска освојила први Дејвис куп!

Тениска репрезентација Швајцарске први пут у историји освојила је Дејвис куп, пошто је у финалу тог такмичења стекла недостижну предност од 3:1 против домаће Француске.

Одлучујући поен Швајцарцима у Лилу донео је Роџер Федерер, који је победио Ришара Гаскеа са 6:4, 6:2, 6:2.

Федер је првобитно требало да игра против Жоа-Вилфреда Цонге, али је снажни Француз морао да место уступу Гаскеу због повреде руке.

Искусни Швајцарац је то искористио и после нешто мање од два сата лако изашао на крај са 26. играчем на свету.

Први поен Швајцарској у финалу донео је Станислас Вавринка, који је у петак савладао Цонгу са 6:1,3:6, 6:3, 6:2, а исти играч је јуче у дублу са Федерером био бољи од Жилијана Бенетоа и Ришара Гаскеа са 6:3, 7:5, 6:4.

Једину победу Французима обезбедио је Гаел Монфис, који је савладао Федерера са 6:1, 6:4, 6:3.

Федерер: Ово је победа целог тима!

Швајцарски тенисер Роџер Федерер рекао је да је цео тим заслужан за освајање Дејвис купа и да победу посвећује саиграчима.

Федереров наступ у финалу је био неизвестан због повреде леђа, због које је Новаку Ђоковићу предао финални меч завршног сезонског Мастерса у Лондону.

"Срећан сам што сам успео да останем миран и одиграм добар меч. Веома сам срећан због саиграча и целог тима. Сви су радили невероватно напорно како би ме спремили за мечеве. Стан је током година уложио много труда, овог викенда је одиграо невероватно, што ми је и омогућило да данас останем у игри. Тога сам свестан, ово је победа за момке", рекао је Федерер, пренели су британски медији.

Федерер је за репрезентацију Швајцарске у Дејвис купу дебитовао 1999. године и требало му је 15 година да освоји трофеј.

"Ово није за мене, довољно сам освојио у каријери и не морам да попуњавам празна поља у статистици. Срећан сам због свих осталих и што могу да уживам у великом тениском историјском тренутку у нашој земљи", рекао је други тенисер света.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару