Читај ми!

Ана надиграла Бушарову

Наша најбоље рангирана тенисерка Ана Ивановић дошла је до прве победе у Сингапуру на завршном турниру осам најбољих тенисерки света. Након стартног пораза од Серене Вилијамс, Ивановићева је савладала Јуџини Бушар са 2:0, по сетовима 6:1, 6:3. Ивановићева је до прве победе у њиховом трећем међусобном дуелу дошла после сат и двадесет три минута игре. Ривалка у трећем колу "црвене групе" је Симона Халеп.

Ана Ивановић је остала у конкуренцији за пласман у полуфинале завршног турнира у Сингапуру. Након убедљиве победе над Бушаровом и претходног пораза од Серена, Ана мора да савлада Симону Халеп како би остала у конкуренцији за даљи пласман.

У првом сету Ивановићева је двапут одузела сервис Канађанки и није дозволила Бушаровој да дође до брејка, иако је имала две брејк лопте. Ивановићева је у другом сету одмах на почетку успела да дође до брејка, али је Бушарова већ у следећем гему узвратила одузимањем сервиса.

Ипак, српска тенисерка је до краја меча, у седмом гему другог сета, дошла до новог брејка, а потом и још једног у деветом гему, па је тако дошла до првог тријумфа у Сингапуру. Ивановићева је имала 45 одсто убаченог првог сервиса, али од тога освојила поен у 80 процената.

Српска тенисерка ће се у петак, у наредном колу "црвене групе", састати са Румунком Симоном Халеп, док ће Бушарова играти против Американке Серене Вилијамс.

Халепова је убедљиво победила прву тенисерку на ВТА ранг-листи – Вилијамсову са 6:0, 6:2, којој је то најубедљивији пораз још од 1998. године. Тим поразом Серене Вилијамс ситуација у овој групи се закомпликовала. Уколико Ана савлада Халепову, а Серена буде боља од Бушарове, одлучиваће сет-количник ко ће међу четири најбоље.

"Хтела сам да уживам у дуелу, два пута сам изгубила од Бушарове, али сам сада успела да јој се реванширам. Покушала сам да будем агресивна и веома сам срећна због победе", рекла је Ивановићева. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару