Читај ми!

Ноле на Федекса за финале

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале мастерс турнира у Шангају савладавши Шпанца Давида Ферера са 2:0 (6:4; 6:2). Противник Ђоковића у полуфиналу, које ће се играти у суботу, биће Роџер Федерер.

Како се и по резултату примећује, Ђоковић и Ферер су приказали одличан тенис са пуно атрактивних поена на обе стране и карактеристичним дугим разменама са по петнаестак удараца преко мреже.

Ђоковић је на почетку оба сета био концентрисанији и успевао да начини брејк, па је сачувао предност до краја сета. На својим сервис гемовима Ђоковић је био знатно сигурнији и успевао да их у неколико наврата заврши без изгубљеног поена.

Средином другог сета код резултата 4:2 Новак успева да освоји и други брејк, којим је практично осигурао победу.

Противник Новака Ђоковића у полуфиналу, које ће се играти у суботу, биће Роџер Федерер, пошто је у четвртфиналу савладао Француза Жилијена Бенетоа са 7:6 (7:4), 6:0.Ђоковић:

Неизвесно сваки пут када играм са Федерером

Први тенисер света Новак Ђоковић очекује изузетно узбудљив и неизвестан меч полуфинала мастерса у Шангају против Швајцарца Роџера Федерера.

"Нема фаворита у овом дулеу, Неивесно је увак када нас двојица играмо", рекао је Ђоковић. Први рекет Србије сматра да ће и Федерер имати велику подршку у предстојећем мечу.

"Федерер зна како овде да игра. Не треба заборавити да он у Кини има велики број навјача", рекао је Ђоковић.

Ђоковић би се евентуалном победом над Федерером изједначио у броју добијених мечева са Швајцарцем,  који тренутно води у међусобним дуелима са 18:17.

Овако је текао меч:

14.20 - Ђоковић сервира за победу. Сигурно води свој сервис гем до победе у мечу са 2:0.

14.16 - Ђоковић стиже до две брејк шансе од којих другу претвара у предност од 5:2 и сервира за победу у мечу.

13.57 - Нова брејк шанса за Новака, али је Ферер анулира ас сервисом и потом добија гем за 2:1.

13.47 - Нова брејк шанса за Новака на самом старту другог сета. Одмах користи прилику и одузима сервис противнику за 1:0 и експресно потврђује свој сервис за 2:0.

13.40 - Драматична завршница првог сета! После 0:30 Ђоковић чини преокрет са три ефикасна сервиса са 40:30. Потом, уз неколико поена после дугих размена удараца, три сет лопте и две брејк шансе за Ферера, Новак гем и сет приводи крају  у своју корист за вођство од 1:0 у сетовима.

13.23 - Ферер сервира за останак у првом сету. Успева да сачува сервис и смањи на 5:4. Ђоковић сервира за вођство од 1:0 у сетовима.

13.17 - Нова брејк шанса за Новака у седмом гему. Ферер успева да изједначи, а онда и сачува свој сервис гем за 4:3.

12.57 - Друга брејк шанса за Новака! Ферер успева да сачува сервис. После дуге размене поена, Ферер ипак успева да сачува свој сервис гем и смањи на 2:1.

12.52 - Новак стартује брејком, одузимајући већ на старту први сервис гем противнику. А онда рутински осваја свој сервис да осигура предност на 2:0.

12.39 - Играчи су почели загревање на терену. За који минут се очекује почетак меча. Први сервира Давид Ферер.  

12.15 - Шпански тенисер Фелисијано Лопез пласирао се у полуфинале мастерса у Шангају, пошто је победио Руса Михаила Јужног са 5:7, 6:4, 6:4.

Његов противник у борби за финале биће Француз Жил Симон, који је био бољи од Чеха Томаша Бердиха са 7:6 (7:4), 4:6, 6:0.

09.50 - Француски тенисер Жил Симон први је полуфиналиста мастерса у Шангају, пошто је у четвртфиналу савладао Чеха Томаша Бердиха са 7:6 (7:4), 4:6, 6:0. Симон је до победе против шестог носиоца на турниру дошао после два сата и 28 минута игре.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару