Читај ми!

Новак у финалу, пао и Мари

Новак Ђоковић је у финалу Пекинга. После велике борбе савладао је Британца Ендија Марија са 2:0 (6:3, 6:4). Наш тенисер ће у финалу играти против Чеха Томаша Бердиха. Финале је на програму у недељу од 13.30 часова.

Новак Ђоковић ће бранити титулу у Пекингу. у изузетно узбудљивом мечу савладао је Ендија МАрија. Иако резултат не говори тако, није лако дошао до тријумфа. Мари је пружио велики отпор, претио, али Новак је успео да одбије све нападе и стигне до тријумфа. Оба тенисера приказала величанствен тенис, публика је уживала у свим лепотама белог спорта. На крају је славио бољи ривал, а овог пута је то био наш ас.

Ђоковићев противник у завршном мечу турнира, који је до сада освајао четири пута (2009, 2010, 2012. и 2013), биће Чех Томаш Бердих који је у другом полуфиналу савладао Мартина Клижана из Словачке са 2:0 (6:4, 6:1).

Новак је лако дошао до финала. Без већих проблема редом је преслишао противнике, прво Шпанца Гарсија-Лопеза, затим Канађанина Поспишила и Бугарина Димитрова, и Ендија Марија сву четворицу са 2:0 у сетовима.

Овако је протекао полуфинални дуел: 

08.19 – Новак експресно долази до три везане меч лопте, користи прву и решава гем, сет и меч у своју корист – 6:4 у другом сету.

08.15 – Након освојеног свог сервиса са нулом, наш тенисер напада сервис противника и долази до две везане брејк шансе. Користи прву и поново има бејк предности и шансу да сервисом реши меч у своју корист – 5:4.

08.02 – Нови проблеми за нашег аса на његов сервис. Мари користи неколико грешака и долази до 15:40. Два снажна сервиса Новака и напад је одбијен. Међутим, Британац осваја и трећу шансу, ову користи и успева да врати брејк – 3:3.

07.50 – Велика борба у четвртом гему другог сета. Мари је напао Новаков сервис, пропустио две брејк шансе и прилику да се врати у сет. Након нешто више од десет минута игре у овом гему наш тенисер успева да се одбрани и задржи брејк предности – 3:1.

07.33 – Наставља се Новакова серија. Британац, коме је очигледно пољуљано самопоуздање, губи први сервис на старту другог сета, па Ђоковић у други сет улази са брејком предности.

07.29 – Наш тенисер је добио први сет са 6:3. Покушавао је Британац на све начине да остане у првом сету, али је Ђоковић имао више снаге и концентрације не дозволивши противнику да му одузме сервис.

07.23 – У осмом гему Ђоковић коначно успева да одузме Марију сервис и да поведе са 5:3. Наш тенисер сада има лепу прилику да на свој сервис освоји први сет.

06.49 – Почео је први полуфинални дуел на турниру у Пекингу. Новак сигурно отвара дуел и води са 1:0 у првом сету.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару