Читај ми!

Александра сјајна и у поразу

Александра Крунић није успела да се пласира у четвртфинале Ју-ес опена. Поражена је од Белорускиње Викторије Азаренке са 2:1 по сетовима 4:6, 6:4, 6:4. Иако је ово њен највећи успех у каријери, Александра је могла и корак даље, и не би било незаслужено, ипак пресудило је искуство противнице.

Звезда је рођена. Иако када је стала поред најмањег дечака који сакупља лоптице, била је нижа и од њега, експлозивна, снажна и брза Александра је убзо освојила срца навијача. Фантастична игра Александре Крунић, неколико пута је доводила Азаренку до очаја, а публику одушевила. Врло брзо цео „Артур Еш" је био на страни наше тенисерке. Ношена огромном подршком са трибина пружила је свој максимум. Међутим, није успела да савлада још једног фаворита. Поражена је, али није разочарала.

Велика трема, пуне трибине спутале су Александру да од самог старта прикаже игру која ју је довела до осмине финала. Азаренка то користи и уз два брејка долази до предности од 3:0. Наша тенисерка већ у наредном гему диже публику на ноге, напада сервис противнице, и успева да стигне до брејка.

Од тог тренутка Крунићева је заиграла своју игру, из трећег покушаја успева да освоји и свој сервис. У наредном гему Азаренка некако успева да се извуче и задржи брејк предности, 4:2. Није то обесрабрило нашу Александру. Наставила је да напада, летела је по терену, стизала и немогуће и до краја сета освојила све гемове, уз два бејка - 6:4 у првом сету.

Други сет донео је фантастичан тенис. Азарека је подигла ниво игре, Александра је и даље на свом ниво. Обе тенисерке успевају да сачувају свој сервис, и користе сваку прилику за напад. Одлучујући је био седми гем. На сервис наше тенисерке, противница долази до три везане брејк шансе, користи трећу и долази до предности. Крунићева не успева да узврати и Азаренка добија други сет са 6:4 и стиже до изједначења у сетовима.

Уследио је трећи, одлучујући сет. Белорускиња је кренула силовито од самог старта, притиска сервис наше тенисерке и долази до брејка предности. Крунићева се не предаје. Сада она напада и након освојеног свог сервиса, одузима сервис противници и долази до изједначења 2:2, потом осваја и свој сервис и сада она води.

Азаренка појачава, сада она везуеј два гема и долази до брејка предности, 4:3. Крунићева не користи своје шансе да врати брејк и Белорускиња успева да освоји свој сервис гем. Наша тенисерка је потом била сигурна на свој сервис и смањује на 5:4.

Уследио је сервис противнице за меч. Наша тенисерка долази до 0:30, међутим Азарекна преокреће и долази до меч лопте, користи је решама сет и меч у своју корист, 6:4 у трећем сету.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару