Читај ми!

Новак "преслишао" и Кверија

Очекивано, Новак Ђоковић је у осмини финала, савладан је Американац Сем Квери са 3:0, по сетовима 6:3, 6:2, 6:2. Немачки тенисер Филип Колшрајбер биће ривал Новаку Ђоковићу у осмини финала Ју-Ес опена.

Новак није имао тежак задатак у осмини финала. Савладао је домаћег тенисера Сема Кверија са 3:0. Од старта је кренуо силовито, диктирао темпо и није дозволио противнику да озбиљније запрети. Ђоковићу је било потребно 87 минута да реши меч у своју корист, а могло је и брже да се у два наврата након убедљивог вођства није опустио и изгубио сервис.

Наш тенисер је кренуо фантастично, уз два брејка експресно је стигао до 5:0. А онда се опушта, што противник користи и уз један брејк смањује на 5:3. Ипак, Новак не дозвољава противнику да се потпуно врати у сет, сигуран је на свој сервис и добија први сет са 6:3.

Поново је Новак на старту сета одузео противнику два сервиса и повео са 3:0. Квери користи опуштање у игри нашег аса и смањује на 3:2. То као да је "пробудило" Новака, уз још један брејк осваја наредна три гема и решава други сет у своју корист са 6:2.

Новак је наставио са добром игром и у трећем сету. Након уводних гемова у којима су оба тенисера била сигурна на свој сервис, наш ас је појачао темпо. У два брејка експресно ломи отпор противника и води са 5:1. Потом је рутински привео сет и меч крају – 6:2 у трећем сету.

У осмини финала Ју-Ес опена Новаков ривал биће Филип Колшрајбер, који је направио изненађење елиминисавши највећу америчку наду – Џона Изнера. Немац је, после више од три сата игре, савладао Американца захваљујући тај-брејковима, са 3:1, по сетовима 7:6, 4:6, 7:6, 7:6.

Биће то шести окршај Ђоковића и Колшрајбера, који је само једном савладао нашег тенисера, давне 2009. године на Ролан Гаросу.

Фантастичан успех Александре Крунић. Пласирала се у осмину финала Отвореног првенства Америке победом над трећим носиоцем Чехињом Петром Квитовом од 2:0, по сетовима 6:4, 6:4. Душан Лајовић је завршио такмичење и у дублу. У пару са Созом поражен је од Додига и Мела са 2:0, по сетовима 7:6 (7:1), 7:5.

Јелена Јанковић иде даље и у дублу. У пару са Коукаловом била је боља од Медине и Шведове – 2:1, по сетовима 4:6, 6:2, 7:5.

Ђоковићу расте самопоуздање, честитао кошаркашима

"Улива ми додатно самопоуздање чињеница да сам играо овако доминантно у прва три кола и осећам да подижем ниво игре из меча у меч. Интензитет је ту, оштрина у ударцима, прецизност у сервису. Све више имам и самоуверености у свој ритерн", рекао је Ђоковић српским извештачима у Њујорку.

"Није било лако, иако резултат показује другачије. Требало је да обавим свој посао. Сем је играч који се много ослања на сервис и ако га неутралишем, успевам да уђем у размену ударца, што ми је и пошло за руком", рекао је Ђоковић. Противник у следећем колу биће му победник дуела Џон Изнер – Филип Колшрајбер.

"Ово је осмина финала гренд слема, више нема лаких мечева. Не могу да очекујем да ћу побеђивати као до сада, али ћу се трудити да пробам да меч решим што пре", рекао је Ђоковић.

Новинаре је занимало и колико први играч света прати медијске прогнозе и анализе током турнира.

"Раније, у првом делу своје каријере, то сам пратио, али сад не толико. Трудим се да не пратим много медије у току турнира, јер не желим да дозволим да било шта утиче на моју концентрацију. Кад имам слободног времена, моје интересовање иде на сасвим другу страну", рекао је Ђоковић. Та друга страна је гледање других спортова, светских првенстава у кошарци и одбојци.

"Пратим друге спортове. Сада је у току одбојкашко и кошаркашко светско првенство. Честитам кошаркашима и желим им много среће, Салету Ђорђевићу и играчима. Сви желимо да се они врате на стазе старе славе, али не треба ставити терет превеликих очекивања на овај тим, јер је млад, али свакако има потенцијал за даље. Колективни спорт је увек био национални спорт", рекао је Ђоковић.

Одбојкаши су играли у исто време када и он, и када је чуо како се завршила утакмица – рекао је да је штета што су поражени.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару