Читај ми!

Одлични Тсонга елиминисао Новака

Ђоковић - Тсонга 0:2 (2:6, 2:6). Изненађење у Торонту, Ђоковић је елиминисан већ у трећем колу Роџерс купа од фантастичног Жо-Вилфрида Тсонге за чију игру Новак вечерас није имао решење. Српски тенисер потпуно је разочарао и заслужено је поражен на турниру којег је до сада освајао три пута, 2007, 2011 и 2012.

Ђоковић је пружио веома лошу партију, просто непрепознатљиву за његове квалитете и реноме. Играо је без жара и ритма, грешио и у сервису и на мрежи, а његове непрецизне ударце лако је заустављао изузетно расположени и мотивисани Француз, тренутно 15. на АТП листи.

Српски ас ни у јучерашњем дуелу, против такође Француза Гаела Монфиса, није блистао у свом првом мечу након освајања Вимблдона. Монфиса је уз много напора победио у маратонској борби, али вечерас није имао решења да заустави одличног Цонгу.

Француз је силовито почео меч, чврсто решен да прекине традицију неуспеха са светским бројем један. Први сет лако је добио доминантном игром, освојивши поене на сервис противника у трећем и седмом гему, а у другом је заиграо још боље и квалитетније.

Направио је два брејка већ на старту и повео са 3:0, да би у наставку борбе без проблема диктирао одговарајући темпо. На крају, Цонга је у великом стилу дошао до тек шесте победе над Ђоковићем у њиховом 19. међусобном окршају, а искористио је прву меч лопту након само 60 минута игре.

Српски тенисер имао је 61 одсто убаченог првог сервиса, од чега је освојио 56 процената. Ђоковић је на други сервис освојио девет од 19 поена. Први тенисер света био је веома лош и приликом ритерна на први сервис, пошто је освојио свега пет од 26 поена.

С друге стране, Француз је имао 54 одсто убаченог првог сервиса, а чак је 80 процената освојио.

Мастерс турнир у Торонту игра се за укупан наградни фонд од 3,76 милиона долара.

Ток меча:

20.26 - Крај меча, 6:2, 6:2. Новак је завршио своје учешће на турниру у Торонту. Једна од најлошијих партија нашег тенисера, Тсонга сасвим заслужено у четвртфиналу. Француз је до шестог тријумфа у њиховом 19. међусобном дуелу дошао после 62 минута игре. Ђоковић је тако у свом осмом наступу на турниру у Канади први пут елиминисан пре четвртфинала.

20.05 - Жо Филфред Тсонга потпуно контролише овај меч и сада има дупли брејк предности. Новак још једном без снаге и сигурности да освоји гем на свој сервис - 3:0.

19.58 - Очајан почетак и другог сета за нашег танисера, Новак и даље "ван игре". Ђоковић губи свој сервис већ на старту па одлични Француз води са 1:0.

19.49 - Француски тенисер убедљиво добија први сет са 6:2 за само 27 минута игре. Новак ће морати да поправи много тога у својој игри уколико жели да тријумфује у овом мечу.

19.44 - Још један пад концентрације нашег тенисера и Тсога поново прави брејк - 2:5. Ђоковић на прагу пораза у првом сету.

19.29 - Рани брејк за француског тенсера. Новак лошим процентом првог сервиса допушта Тсонги да му одузме сервис и поведе са 2:1. Наш тенисер поново има проблема са сочивима.

19.22 - Одличан почетак за Ђоковића. Наш тенисер лагано добија стартни гем на свој сервис 40:0 и води са 1:0.

,

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару