Читај ми!

Ноле се намучио са Штјепанeком, Бојана избацила Азаренку!

Новак Ђоковић после скоро три и по сата победио Радека Штјепанека са 3:1 у сетовима и пласирао се у треће коло Вимблдона. Бојана Јовановски у три сета боља од некадашње најбоље играчице света Викторије Азаренке - 2:1. Зимоњић и Нестор успешни на старту. Јелена испала и у дублул.

22.15 - Најбоље рангирана српска тенисерка Јелена Јанковић завршила је учешће на овогодишњем Вимблдону, пошто је вечерас у пару са Рускињом Алисом Клејбановом изгубила у првом колу од италијанске комбинације Сара Ерани/Роберта Винчи са 6:2, 6:2. 

21.00 - Српски тенисер Ненад Зимоњић и Канађанин Данијел Нестор успешно су стартовали на Вимблдону у конкуренцији дублова, пошто су у првом колу победили италијански пар Паоло Лоренци/Андреас Сепи са 7:6 (7:5), 6:3, 6:4. 

20.40 - Много теже него што се очекивало, Новак Ђоковић је победио Радека Штјепанека и пласирао се у треће коло Вимблдона. Било је 3:1 у сетовима - (6:4, 6:3, 6:7, 7:6). 

19.45 - Бојана Јовановски је у трећем колу Вимблдона. Српска тенисерка савладала је Викторију Азаренку са 2:1 (6:3, 3:6, 7:5) у сетовима и направила велико изненађење. 

19.36 - Новак Ђоковић губи први сет на овогодишњем Вимблдону, Штјепанек трећи део меча решава у своју корист у тај-брејку. 

18.45 - Бојана Јовановски изгубила је други сет од Викторије Азаренке резултатом 6:3. 

18.31 - Новак Ђоковић наставља са добром игром, осваја и други сет против Штјепанека, овога пута резултатом 6:3.

18.10 - Бојана Јовановски креће Новаковим стопама. Српска тенисерка осваја први сет против Викторије Азаренке, резултатом 6:3. 

17.58 - После велике борбе у првом сету, Ђоковић осваја тај део игре резултатом 6:4. 

17.35 - Бојана Јовановски и Вика Азаренка почеле су свој дуел другог кола Вимблдона. 

17.20 - Почео је меч између Новака Ђоковића и Радека Штјепанека. Очекује се да ће ускоро свој меч започети и Бојана Јовановски, која игра против Викторије Азаренке.

Трећег дана такмичења на Вимблдону на терен ће изаћи петоро српских тенисера. У појединачној конкуренцији наступиће Новак Ђоковић и Бојана Јовановски, док ће на терену у конкуренцији парова играти Ненад Зимоњић, Весна Долонц и Јелена Јанковић.

Одиграно је прво коло, остали смо без два представника у синглу. Свакако највеће изненађење приредила је Јелена Јанковић која је елиминисана од Естонке Каје Канепи са 2:0. Јована Јакшић није имала среће, није искористила меч лопту, а потом је и она елиминисана. Боља од ње била је Чехиња Петра Ћетковска, 2:1. За пријатно изненађење побринуо се Душан Лајовић, из даљег такмичења избацио је Гарсију-Лопеза, 3:2.

Најбољи српски тенисер, Новак Ђоковић, меч другог кола против Чеха Радека Штјепанека одиграће на централном терену. Тај меч затвориће трећи дан Вимблдона. Меч је трећи по реду и почиње око 17.30. Пре њиховог дуела на програму је један женски и један мушки сингл, мечеви почињу од 12.30.

Нови дуел два стара знанца. Новак је фаворит, али Чех је увек неугодан противник. Тако да ће наш ас морати да уђе у овај меч максимално сконцентрисан како би наметнуо свој стил игре и лакше стигао до циља. Штјепанек, иако већ ветеран са 35 година, пружиће велики отпор.

Њих двојица до сада су се састајали 11 пута. Новак је славио у десет мечева. Једини тријумф Чех је остварио још давне 2006. године. Последњи пут састали су се ове године на Мастерсу у Риму, Ђоковић је славио резултатом 6:3, 7:5.

Јовановски ће меч другог кола у сингл конкуренцији против Белорускиње Викторије Азаренке одиграти на терену три. Тај сусрет је трећи по распореду. Овај меч би, такође, требало да почне око 17.30.

Пред нашом тенисерком је велики изазов, дуел са деветом тенисерком на ВТА листи. Бојана и Викторија до сада су се састале само једном. То је било, такође, на Вимблдону 2010. године. Славила је Белорускиња резултатом 6:1, 6:4.

Прва ће на терен изаћи Весна Долонц, која ће у пару с Чилеанком Данијелом Сегел играти од 12.30 први меч на терену 10 против немачке комбинације Јулија Гергес и Ана-Лена Гренефелд.

Зимоњић и Канађанин Данијел Нестор ће играти против Италијана Андреаса Сепија и Паола Лоренција на терену седам. Тај сусрет је последњи по распореду на том терену.

У женском дублу наступиће и Јанковићва, која ће у пару с Рускињом Алисом Клејбановом играти против других носиоца турнира Саре Ерани и Роберте Винчи, али још није познато на ком терену и у колико сати, али неће почети пре 18.00 часова.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару