Читај ми!

Париз, дан осми: Федерер стао у осмини финала!

Ернестс Гулбис направио велико изненађење, јер је у пет сетова био бољи од славног Швајцарца. Јелена Јанквић наставља такмичење у дублу, као и Ненад Зимоњић у миксу. Преносе из Париза гледајте на програмима РТС-а.

17.30 - Летонски тенисер Ернестс Гулбис направио је прави подвиг победом над Роџером Федерером са 6:7 (5-7), 7:6 (7-3), 6:2, 4:6, 6:3 у осмини финала Ролан Гароса. Ово је други пут да овај играч пласирао у четвртфинале Грен слема, а претходно му је то успело пре шест година, такође овде у Паризу. Федерер, на другој страни, није успео да се пласира у четвртфинале тек други пут у последњих 40 Грен Слем турнира. Ово је уједно и први пут да је славни Швајцарац поражен на Ролан Гаросу у мечу који је отишао у пети сет. Гулбис, тренутно 17. играч света, у четвртфиналу игра против Чеха Томаша Бердиха, који је раније данас победио Американца Џона Изнера.

17.05 - Ненад Зимоњић и Немица Јулија Гергеш пласирали су се у полуфинале мешовитих дублова на Ролан Гаросу, пошто су у четвртфиналном мечу победили индијско-словеначки пар Рохан Бопана/Катарина Среботник са 2:1 у сетовима - 2:6, 6:4, 10:5. Зимоњић и Гергеш у борби за финале чекају победника сусрета Ализ Корне/Жонатан Ејсерик (Француска) - Тимеа Бабош (Мађарска)/Ерик Буторац (САД). На другом грен слем турниру сезоне српски тенисер успешан је и у конкуренцији мушких дублова, где су он и Канађанин Данијел Нестор у суботу изборили пласман у четвртфинале.

16.00 - Млада српска тенисерка Катарина Јокић пласирала се у друго кола Ролан Гароса у јуниорској конкуренцији, пошто је на старту такмичења, победила Ксијао-Ди Ју из Кине са 7:6 (8:6), 4:6, 6:3. Јокићева ће у наставку такмичења играти против Францускиње Маржо Јеролимос, која је била боља од Украјинке Анхелине Калинине са 6:3, 7:5. Од осталих српских јуниора на Ролан Гаросу настапају Ивана Јоровић и Петар Чонкић. Јоровићева је постављена за првог носиоца и у првом колу састаје се са Румунком Жаклин Кристијан, док је противник Чонкића Шпанац Мунар Клар. 

15.19 - Српска тенисерка је у пару са Рускињом Алисом Клејбановом поражена од петих носилаца, Индијке Саније Мирзе и Зимбабвеанке Каре Блек са 2:0, у оба сета са по 6:3, после једног сата и 20 минута игре. 

14.40 - После велике борбе у пет сетова Енди Мари је победио Филипа Колшрајбера са 3:2 (3:6, 6:3,6:3, 4:6 и 12:10). 

14.00 - Шпанац Фернандо Вердаско убедиво савладао домаћег тенисера Ришара Гаскеа - 3:0 (6:3, 6:2 и 6:3). 

13.00 - Чех Томаш Бердих је у три сета био бољи од Американца Џона Изнера - три пута 6:4 по сетовима.

12.00 - Канађанка Бушар убедљиво поразила Немицу Кербер са 2:0 у сетовима (6:1 и 6:2) за свега 53 минута игре. 

Новак Ђоковић против Жо-Вилфрида Тсонге игра меч четврте рунде другог грен слема у сезони. Меч старих познаника игра се на терену "Филип Шатрије", а требало би да почне у поподневним сатима, наравно у зависности од дужине трајања другим мечева на централном терену.

"Веома сам срећан начином на који сам одиграо мечеве до сада на турниру. Није било лако, али сам одиграо да изгледа тако. Срећан сам јер сам прошао даље и добио прилику да играм против Новака. То ће бити велики изазов за мене. У том дуелу сам аутсајдер и имаћу могућност да направим нешто велико", изјавио је Тсонга, миљеник домаће публике у Паризу.

Ђоковић има позитиван скор са Тсонгом, пошто је славио у 11 од 16 мелева, колико су одиграли у каријери. Новакова предност је израженија ако се зна да је српски тенисер добио девет од последњих десет међусобних мечева.

Јелена Јанковић и Алиса Клејбанова играју меч треће рунде у конкуренцији дублова, а противнице ће им бити Кара Блек и Санија Мирза. Дуел се игра на терену број два, а не би требало да почне пре 12.30.

Одмах затим, на исти терен излазе Ненад Зимоњић и Јулија Гергес, који у четвртфиналу микса играју против Катарине Среботник и Рохана Бопане.

Мечеве са Ролан Гароса можете пратити у директним преносима на програмима Радио-телевизије Србије. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару