Читај ми!

Лајовићева победа каријере, наредни противник Надал!

Душан Лајовић победио 75. играча света, Американца Џека Сока, са 3:0 у сетовима (6:4, 7:5, 6:3) и пласирао се у осмину финала Ролан Гароса. Наредни ривал - Рафа Надал. "Надам се да ћу победити, да ћу вратити Новака на прво место", рекао је Лајовић.

Српски тенисер Душан Лајовић пласирао се у осмину финала Ролан Гароса у Паризу, пошто је победио 75. играча света, Американца Џека Сока, са 3:0 у сетовима (6:4, 7:5, 6:3).

Лајовић, 83. тенисер света, направио је у петом гему првог сета брејк и повео са 3:2, предност је сачувао и повео у мечу.

У другом сету је било неизвесније, Американац у осмом гему није успео да искористи три брејк лопте, а у 10. гему две, а Лајовић је тада изједначио на 5:5.

Српски тенисер је након тога везао два гема и повео са 2:0 у сетовима. На почетку трећег сета тенисери су разменили брејкове, боље се снашао Лајовић и повео је са 3:1. Он је до краја сачувао предност, а у последњем деветом гему одузео је сервис противнку и остварио победу која му је донела најбољи пласман у каријери на неком гренд слем турниру.

Лајовић ће у осмини финала играти против актуелног шампиона, првог тенисера света Шпанца Рафаела Надала.

"Нисам веровао да ћу бити овде... Надам се да ћу победити, да ћу вратити Новака на прво место. Никада нисам ни тренирао са Надалом, не знам шта да очекујем. Гледао сам његове мечеве на телевизији. Покушаћу да победим, пружићу максимум и борићу се за сваки поен као да је последњи", рекао је Лајовић после меча.

Он је истакао да ће меч на централном терену бити његов највећи изазов у каријери.

"Биће то велико искуство за мене, надам се да ћу уживати у мечу, а шта ће бити, видећемо. Неће бити лако, он се бори за сваки поен и сваку лопту. Почетак меча ће бити важан, морам што пре да се опустим, да добро почнем, а после неће бити проблема. Како меч буде одмицао, имаћу бољи осећај. Не знам шта да очекујем на великом терену, али радујем се што ћу тамо први пут играти", рекао је Лајовић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару