Новак сломио Чилића за пласман у четврто коло

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала Отвореног првенства Француске, пошто је у трећем колу савладао Хрвата Марина Чилића са 3:1 у сетовима (6:3, 6:2, 6:7 /2:7/, 6:4). Следећи Новаков противник биће Француз Жо-Вилфрид Тсонга.

Ђоковић се неочекивано намучио против хрватског тенисера - који није губио наду за преокрет ни после изгубљена прва два сета, али је на крају у одлучујућим тренуцима показао да је с правом један од фаворита за освајање Ролан Гароса.

Други рекет света је на почетку меча претрпео брејк, што је био сигнал да против себе има и те како мотивисаног противника.

Ипак, Ђоковић је успео да тај почетни заостатак надокнади и дође до вођства од 1;0 у сетовима.

Ђоковић је у сличном ртиму наставио и у другом делу игре, сломивши Чилићев сервис у раној фази, да би у трећем делу игре Хрват нагло подигао ниво игре и у тај-брејку смањио на 2:1 у сетовима.

Српски тенисер је у четвртом сету видео да је ђаво однео шалу, нагло је појачао снагу удараца и за тили час дошао до 3:0.

Чилић међутим, није губио присебност ни у тим тренуцима, тражећи прилику да преокрене меч и дође до сензације, што му је замало пошло за руком пошто је вратио брејк и изједначио на 4:4.

Ђоковић тада креће у коначну офанзиву, својим сервисом стиче предност и потом "'ломи" Чилића првом меч лоптом.

Ђоковић у наставку турнира игра против Француза Жо-Вилфрида Тсонге, који је био бољи од Пољака Јержија Јановича.

Новак: Победи се не гледа у зубе!

Новак Ђоковић изјавио је да је срећан због победе над Марином Чилићем у трећем колу Отвореног првенства Француске.

"Био је одличан меч... У прва два сета одиграо сам врло добро, чврсто са основне линије, сервирао сам ефикасно и нисам му дао да притисне, држао сам се на основној линији. Ипак, после тога је дошло до пада у концентрацији и он је то мудро искористио", рекао је Ђоковић после меча.

Ђоковић је до пласмана у осмину финала Ролан Гароса дошао после победе над Чилићем од 3:1, по сетовима 6:3, 6:2, 6:7, 6:4.

"Он је у трећем сету почео мање да греши, ја сам се повукао назад, уследиле су неке моје грешке и његова боља игра - то је резултирало тим изгубљеним сетом. Током целог меча је играо јако добро, што је допринело мноштву занимљивих и квалитетних поена", рекао је Ђоковић.

Српски играч казао је да сусрет са Чилићем био "изузетно исцрпљујућ" и додао да се "победи не гледа у зубе".

"Меч је био тежак, поготов за мене, јер сам морао много да радим. Морао сам да вршим транзицију из дефанзиве у офанзиву готово свака два поена, то можда људи не могу да примете, али потребно је много физичке спреме", рекао је други тенисер на АТП листи.

Овако је текао меч Ђоковић - Чилић: 

16.25 - После три сата и десет минута игре, Новак Ђоковић је победио Марина Чилића са 3:1 у сетовима (6:3, 6:2, 6:7/2:7/, 6:4).

16.20 - Чилић изједначио, али Новак потом врло добром игром долази на 5:4 у четвртом сету. Хрват сервира за опстанак у сету и мечу.

16.12 - Иако се чинило да ће мирно привести сет крају, Новак губи гем на свој сервис - 4:3. Чилић на сервису за изједначење.

16.01 - На уласку у четврти сат меча, Новак пропушта неколико брејк шанси и Чилић то користи да смањи на 4:2.

15.54 - Имао је Новак своје шансе у четвртом гему, две брејк шансе, али је Чилић некако изборио свој први поен у 4. сету - 3:1. Новак потом врло сигуран на свој сервис гем.

15.48 - Иако је Чилић имао брејк лопту, Новак осигурава брејк и води са 3:0 у четвртом сету.

15.39 - Сигурним сервис гемом Новак почиње четврти сет. Одмах затим одузима сервис Чилићу за вођство од 2:0.

15.33 - Одличном игром у тај-брејку трећег сета, Марин Чилић осваја тај део игре са 7:2 и смањује разлику на 2:1.

15.28 - Имао је Чилић брејк лопту за освајање трећег сета, али је Новак успео да одбије тај напад и уведе сет у тај-брејк - 6:6.

15.06 - Рибрејк! Већ у наредном гему Новак одузима сервис Чилићу и смањује разлику на 3:4. Потом је најбољи српски тенисер био сигуран на свој сервис, којим долази до изједначења - 4:4.

15.00 - Први до брејка у трећем сету стиже Марин Чилић, који је искористио своју трећу брејк лопту и повео са 2:4.

14.56 - И даље нема брејка у трећем сету, 2:3 за хрватског тенисера.

14.40 - Новак сигуран на свој први сервис у другом гему, а потом у једном дугом гему Чилић некако успева да сачува свој сервис за вођство од 1:2.

14.33 - Иако је имао три брејк шансе већ на самом старту трећег сета, Новак није успео да освоји први гем, већ је то урадио Марин Чилић - 0:1.

14.26 - Иако је Чилић спасао три сет лопте, Новак Ђоковић је ипак освојио и други сет на мечу - 6:2, за 38 минута игре.

14.22 - Нови брејк Новак прави у седмом гему другог сета за 5:2 и сервис за предност од 2:0.

14.10 - Новак осигурава брејк - 3:1 у другом сету. Потом Чилић на истеку првог сата долази до другог гема у другом сету.

14.06 - Први брејк у другом сету прави српски тенисер прилично лако и убедљиво - 2:1. Новак је на сервису.

14.00 - Чилић, уз много муке, долази до првог гема у другом сету. Новак потом врло сигуран и брз на свој сервис за 1:1.

13.52 - Сигуран је Новак на свој сервис за освајање првог сета - 6:3, за 36 минута игре.

13.48 - Четврти везани гем који осваја Новак Ђоковић, који води са 5:3 и сервира за освајање првог сета.

13.36 - Новак враћа брејк у шестом гему првог сета за 3:3.

13.27 - На другом сервису Новака Ђоковића Чилић успева да избори прву брејк шансу коју, агресивном игром, успева да реализује и поведе са 2:1. Чилић сервира и успева да потврди вођство.

13.20 - Новак Ђоковић и Марин Чилић почели борбу за пласман у четвртфинале турнира Ролан Гароса. Први на сервису Новак Ђоковић и за два минута осваја свој сервис гем за 1:0. 

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару