Читај ми!

Звезда "раставила" Олимпију

Кошаркаши Црвене звезде победили су у хали Пионир Олимпију са 87:62 (22:17, 24:19, 16:14, 25:12) у јединој недељној утакмици 17. кола регионалне Јадранске лиге. Црвено-бели овом победом задржали лидерску позицију у регионалном такмичењу.

Црвено-бели су тако уписали пету узастопну победу, док је Олимпија забележила трећи пораз у последњих шест утакмица. Зведу је до победе предводио Чарлс Џенскинс са 23 поена, пет скокова и четири асистенције, док је Бобан Марјановић постигао 18, уз осам ухваћених лопти.
У екипи Олимпије истакао се Алекс Стефенсон са 13 поена, Сасу Салин је дао 12, а један мање постигао је Ален Омић.

Звезда озбиљнију предност није стекла све до уласка Џенкинса, који је у петом минуту ушао на паркет уместо Демаркуса Нелсона. Екипа Дејана Радоњића је у свим сегментима игре надиграла
словеначку екипу, а најзаслужнији за победу био је управо Џенкинс с учинаком девет од 11 у шуту за два, уз једну тројку из четири покушаја.

Црвено-бели су двоцифрену предност стекли почетком друге деонице, а екипа Олимпије је једино до краја тог периода игре успела да очува мањак од 10 поена.

У другом делу меча Звезда је агресивном одбраном у потпуности затворила прилаз кошу, док је у нападу била одлична организација, па су црвено-бели на крају заслужено дошли до убедљиве победе.

Звезда се овим тријумфом поново осамосталила на врху табеле са 31 бодом, односно 14 победа и три пораза, док је Олимпија 10. са скором од шест тријумфа из 17. мечева.

Радоњић хвали одбрану

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић похвалио је одбрану свог тима у данашњој победи над Олимпијом у 17. колу Јадранске лиге.

"Имали смо тешко путовање из Русије... и били смо јако опрезни. Наша одбрана је била на високом нивоу, а у другом полувремену смо се додатно наметнули, поправили недостатке из првог и славили", рекао је Радоњић новинарима после меча.

"Мислим да смо вечерас само у другом полувремену лоше шутирали. У последње две утакмице смо слабије шутирали и то мора да се поправи... Биће квалитетније у наставку јер не смемо да дозволимо лош проценат пенала ако желимо да играмо добро до краја сезоне", рекао је Радоњић.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару