Читај ми!

Мелбурн, дан осми: Надал неумољив, крај за Шарапову

Рафаел Надал победио Кеија Нишикорија. Мари бољи од Француза Робера, Федерер избацио Цонгу. Крај за Марију Шарапову. Сензација - испала и браћа Брајан. Азаренка лако до четвртфинала. Ивана Јоровић у трећем колу у конкуренцији јуниорки.

13.44 - Пољска тенисерка Агњешка Радвањска пласирала се у четвртфинале Аустралијен опена, пошто је у осмини финала свалдала Гарбине Мугурузу из Шпаније са 6:1, 6:3. Она ће у борби за полуфинале играти против актуелне шампионке Викторије Азаренке из Белорусије, која је била боља од Американке Слоун Стивенс са 6:3, 6:2. У осталим четвртфиналним мечевима састаће се Ана Ивановић (Србија) - Ежени Бушар (Канада), На Ли (Кина) - Флавија Пенета (Италија) и Доминика Цибулкова (Словачка) - Симона Халеп (Румунија).

12.15 - Роџер Федерер се придружио фаворитима који су успешно пребродили препреке у осмини финала Аустралијан опена. Швајцарац је са 3:0 у сетовима савладао Жоа Вилфрида Цонгу (6:3, 7:5, 6:4).

11.00 - Српска тенисерка Ивана Јоровић пласирала се у треће коло Аустралијан опена у конкуренцији јуниорки, пошто је победила Швајцаркињу Жил Белен Тишман са 6:2, 6:3. Јоровићева је у Мелбурну постављена за другог носиоца и њена наредна противница биће Јасмине Паолини из Италије, која је била боља од Камонван Бујам из Тајалнда 6:0, 4:6, 6:3. Српска тенисерка је била успешна и у дублу. Она је у пару са Британком Кејти Бултер победила јапанско-кинеску комбинацију Нацухо Аракава/Ки Ју Је са 7:5, 6:4. Нина Стојановић и Анастасија Комардина савладале су у првом колу дубла аустралијски пар Дестани Ајава/Шина Мендез са 6:2, 6:4.

10.50 - Енди Мари такође се пласирао у четвртфинале Аустралијен опена. Шкот је био бољи од Француса Стефана Роберта са 3:1 у сетовима (6:1, 6:2, 6:7, 6:2). 

9.15 - Браниоци титуле на Отвореном првенству Аустралије, браћа Мајк и Боб Брајан, завршили су такмичење у осмини финала, пошто су изгубили од сународника из Америке Ерика Буторца и Равена Класена из Јужне Африке са 0:2 (6:7, 6:4). Браћа Брајан су најуспешнији дубл у Опен ери са 15 Гренд слем титула, од којих су шест освојили на Аустралијан опену. Пораз у осмини финала је њихов најлошији резултат у Мелбурну у последњих 11 година. Они су у последњих 10 година девет пута играли у финалу.

9.00 - Рафаел Надал, баш као што се и очекивало, победио је Јапанца Кеија Нишикорија са 3:0 у сетовима и пласирао се у четвртфинале Отвореног првенства Аустралије. Међутим, први носилац није лако стигао до новог тријумфа, јер је тесна борба вођена у сва три сета. Први је Шпанац добио у тај-брејку (7:3), у другом је био бољи са 7:5, док је побендика последњег сета такође одлучио тај-брејк (7:3).

05.55 -  Викторија Азаренка наставља одбрану титуле. У борби за четвртфинале савладала је Американку Слоун Стивенс са 2:0 по сетовима 6:3, 6:2.

05.17 - Ненад Зимоњић и Данијел Нестор у четвртфиналу дублова. Они су савладали Пољски дубл Маријуш Финстерберг и Марцин Матковски са 2:1 по сетовима 6:4, 6:7 /5:7/, 6:3. Противници у четвртфиналу су им Аустралијанци Алекс Болт и Ендрју Витингтон.

05.15 -  Крај за Јелену Јанковић. Она је у борби зачетвртфинале поражена од Румунке Симоне Халеп са 2:1 по сетовима 6:4, 2:6, 6:0.

03.30 - Доминика Цибулкова из Словачке савладала Рускињу Марију Шарапову са 2:1 по сетовима 3:6, 6:4, 6:1 и пласирала се учетвртфинале где јеочекује дуел са бољом из дуела у коме играју наша Јелена Јанковић и Румунка Симона Халеп.

Осмог дана Отвореног првенства Аустралије у тенису половичан успех наших тенисера. Јелена Јанковић је поражена у борби за четвртфинале од Румунке Симоне Халеп са 2:1, док су Ненад Зимоњић и Канађанин Данијел нестор у осмини финала савладали Пољаке Фистенберка и Матковског, такође, са 2:1.

На терен излази и први тенисер света, Шпанац Рафаел Надал, у осмини финала игра против Јапанца Кеија Нишикорија, а у вечерњем термину Роџер Федерер против Жоа Вилфреда Тсонге из Француске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару