Читај ми!

Чудесна победа Ане Ивановић

Сензационална победа Ане Ивановић над најбољом тенисерком света Сереном Вилијамс у Мелбурну са 2:1 (4:6, 6:3, 6:3). У мечу за памћење Ана је прекинула низ Серене од 25 узастопних победа и пласирала се у четвртфинале једног гренд слем турнира први пут од 2012. године.

Српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у четвртфинале Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну пошто је победила најбољу тенисерку света, Серену Вилијамс са 2:1 (4:6, 6:3, 6:3).

Ивановић је тако прекинула серију од 25 узастопних победа Серене Вилијамс и први пут од УС Опена пласирала се у четвртфинале неког Гренд слем турнира.

"Невероватно је. Трудила сам се да играм најбоље што могу", изјавила је после меча одушевљено Ивановић. Она је рекла да није било лако играти "против такве шампионке".

"Никада је раније нисам добила, али она је само људско биће и знам да је на њој био велики притисак, тако да сам само изашла и ударала лоптицу и то сам врло добро радила", истакла је Ивановић.

"Били сте невероватни. Много сам узбуђена", поручила је Ана Ивановић публици у Род Лејвер арени.

Вилијамс је открила да је играла са повредом леђа и да је мало фалило да се повуче са Отвореног првенства Аустралије. Додала је да је морала да узме јаке лекове и да се отежано кретала, али свој пораз није приписала том проблему.

"Можда се нисам физички осећала најбоље, али то нема везе. Мислим да је Ана одлично одиграла. Урадила је све што треба за победу", казала је Вилијамс.

После четири изгубљена меча од Американке, и то без освојеног сета, Ана Ивановић је пружила фантастичну партију и храбром игром и снажним ударцима приредила највеће изненађење у досадашњем делу турнира у Мелбурну.

Ана је од старта кренула храбро, била на ивици брејка већ у првом гему, али је Серена преокренула и повела. Добром игром Ивановићева је успела да направи брејк и поведе са 3:2, али је Американка одговорила истом мером и диктирала темпо до краја првог сета који је освојила резултатом 6:4.

И у другом сету је Ана имала брејк шансу али је ни овога пута није искористила, али није, такође као и у првом сету нешто касније, па је повела са 3:2.

Овај пут је искористила предност и на свој сервис увећала вођство. Вилијамсова се држала у сету одличним сервисом, али је о својој судбини одлучивала Ана која је искористила трећу сет лопту и изједначила резултат, што је уједно био њен први освојени сет против Вилијамсове.

Одлучујући сет Ана је започела маестрално. Врло брзо вођство од 3:0, што је пружило прилику српској тенисерки да мирно и без превише ризика одигра меч до краја, што је она паметно искористила и на крају освојила сет са 6:3.

Ана ће у четвртфиналу играт против Канађанке Јуџин Бушар, која је победила Кејси Делакву из Аустралије са 7:6 (7:5), 2:6, 6:0.

Бушар има 19 година и тренутно је 31. играчица на WТА листи. Биће то њихов други сусрет, а Канађанка води са 1:0 у међусобним дуелима, пошто је прошле године у другом колу Вимблдона славила са 6:3, 6:3.

 

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару