Читај ми!

Мелбурн, дан шести: Надал и Федерер сигурни

Надал победио Монфиса у веома интересантном мечу на Род Лејвер арени - 3:0. Федерер сигуран против Габашвилија са 6:2, 6:2, 6:3. Јелена након велике борбе у осмини финала. Рутинска победа Зимоњића и Нестора над хрватским дублом Драгања и Павић. Јелена у дублу са Италијанком Кнап поражена од Макарове и Веснине. Шарапова и Азаренка у осмини финала.

13.22 - Пласман у даљи ток такмичења обезбедио је и Швајцарац Роџер Федерер који је без проблема савладао Руса Тејмураза Габашвилија са 6:2, 6:2, 6:3. Пласман даље обезбедио је и Француз Жо Вилфред Цонга победом над земљаком Жилом Симоном - 7:6 (7:5), 6:4, 6:2. 

12.46 - Теже него што то резултат показује, Рафаел Надал победио је Гаела Монфиса са 3:0 (6:1, 6:2 и 6:3) и пласирао се у осмину финала Аустралијен опена.

12.00 - Надал осваја и други сет - 6:2. Монфис је бољи него што резултат показује.

11.25 - Рафаел Надал је освојио први сет против Француза Гаела Монфиса са 6:1, док се у другом сету води велика борба и тренутно је 2:2.

11.00 - Марија Шарапова победила је Ализ Корне са 6:1, 7:6 и пласирала се у осмину финала Аустралијан опена, док је Викторија Азаренка била изузетно убедљива против Аустријанке Ивон Мојсбургер, пошто јој је препустила један гем и то на самом почетку меча - 6:1 и 6:0. Шпанска тенисерка Харбине Мугуруса елиминисала је бившу најбољу играчицу света Каролину Вознијацки славивши са 4:6, 7:5, 6:3. 

10.30 - Шести дан Аустралијан Опена обележила је елиминација 11. носиоца, Канађанина Милоша Раонића. Њега је победио Бугарин Григор Димитров, после велике борбе у три сета - 6:3, 3:6, 6:4, 7:6 (12:10). Изненађење дана приредио је квалификант Стефан Роберт, који у 33. години први пут игра четврто коло неког од највећих турнира. Он је у трећој рунди савладао Словака Мартина Клижана неочекивано лако, са 6:0, 7:6, 6:4.

07.07 - Јелена Јанковић у пару са Италијанком Карин Кнап поражена је од Екатарине Макарове и Елене Веснине 4:6, 3:6.

05.55 - Осми носиоци Ненад Зимоњић и Канађанин Данијел Нестор  рутински су савладали Хрвате Марина Драгању и Мате Павића са 2:0 - по сетовима 7:5, 6:1 и пласирали се у наредно коло у конкуренцији дублова. У борби за четвртфинале ривали ће им бити Пољаци Маријуш Фистенберк и Марћин Матковски.

05.30 - Роџер Федерер је без већих проблема победио Тејмузара Габашвилија 6:2, 6:2, 6:3 и пласирао се у осмину финала где ће играти са бољим из меча Симон - Тсонга.

03.07 - Пласман у осмину финала обезбедила је и Марија Шарапова савладвши у тај брејку Алисију Корне са 6:1, 7:6.

02.57 - Јелена Јанковић је у осмини финала! Наша тенисерка је губила са 5:2 у другом сету али је великим преокретом на крају заслужено славила 7:5. Пласман у наредно коло претходно су оствариле Симона Халеп и Доминика Цибулкова.

02.45 - Сервирала је Јапанка за тријумф у другом сету али је Јелена поново успела да јој одузме сервис и врати наду за победу и у овом сету.

02.24 - После велике борбе у петом гему Јанковићева успева да одузме сервис Нари и да се резултатски врати у меч - 3:2.

02.17 - Јапанска тенисерка прва долази до брејка у другом сету. Нара одузима Јелени сервис у четвртом гему и води са 3:1.

02.03 - Наша тенисерка је успела да освоји гем на свој сервис и да добије први сет 6:4. Овај период игре трајао је 44 минута.

01.59 - Нови брејк за Јелену! Уколико успе да га материјализује Јанковићева ће изаћи као победник из веома лошег првог сета.

01.55 - Очајна игра наше тенисерке кулминирала је новим брејком у осмом гему. Јапанка стиже до изједначења - 4:4.

01.49 - Серија брејкова напокон се прекида у шестом гему. Јелена и даље није на нивоу своје игре али је коначно успела да освоји гем на свој сервис.

01.42 - Серија брејкова се наставља, Јапанка поново поклања сервис Јелени.

01.39 - Нара још једном узвраћа брејком - 2:2. Велики број грешака на обе стране.

01.33 - Фестивал брејкова већ на старту, Јелена опет одузима противници сервис. Наша тенисерка је имала три везане брејк шансе.

01.20 - Нажалост јапанска тенисерка одмах враћа брејк - 1:1 у првом сету.

01.23 - Сјајан почетак наше тенисерке која већ на старту одузима противници сервис.

01.19 - Почео дуел за осмину финала између Јелене Јанковић и Јапанке Куруми Наре која прва сервира.

Осма тенисерка света Јелена Јанковић у један сат после поноћи по средњеевропском времену игра меч трећег кола против 74. на WТА листи, Куруми Наре из Јапана. Српска тенисерка је до сада једном играла са Наром, прошле године на Ју Ес опену и победила са 6:4, 7:5.

Јанковићева ће ујутру поново на терен, у пару са Италијанком Карин Кнап играти меч другог кола. Њихове противнице биће трећи носиоци, Рускиње Екатарина Макарова и Елена Веснина. Тај меч је четврти на програму терена број седам.

Меч другог кола у конкуренцији дублова сутра играју и осми носиоци Ненад Зимоњић и Канађанин Данијел Нестор, а противници ће им бити хрватски тенисери Марин Драгања и Мате Павић. Меч је трећи на програму терена број 17.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару