Читај ми!

Ана преокретом до меча са Сереном!

Српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у осмину финала Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну, пошто је у веома интересантном мечу победила 17. тенисерку света, Аустралку Саманту Стосур са 2:1 (6:7, 6:4, 6:2).

Победом над Самантом Стосур након преокрета - 2:1 (6:7, 6:4, 6:2), српска тенисерка Ана Ивановић обезбедила је место у осмини финала првог гренд слема у сезони.

Тенисерке су на почетку првог сета освајале гемове на свој сервис, све до седмог, када је Аустралијанка направила брејк и после гема на свој сервис повела са 5:3.

У деветом и десетом гему Стосурова није искористила четири сет лопте, након чега је Ивановићева заиграла боље и преокренула на 6:5. Стосурова је након тога освојила гем на свој сервис и сет је одлучен у тај-брејку.

Српска тенисерка је повела са 6:3, али није успела да искористи ту предност, након чега је њена противница повела са 8:7, али је меч тада прекинут због кише.

После око пола сата меч је настављен, када је навучен кров на "Род Лејвер арени", а Стосурова је добила у тај-брејку са 10:8 и повела са 1:0.

Ивановићева, 14. на ВТА листи, у петом гему другог сета направила је брејк и повела са 3:2, након чега је задржала ту предност и изједначила у мечу на 1:1.

Српска тенисерка је потпуно доминирала у трећем сету. На почетку је освојила осам узастопних поена и повела са 2:0. Сигурно је чувала предност, у седмом гему је направила нови брејк за вођство од 5:2, а у наредном је сачувала свој сервис и за два сата и 21 минут остварила победу.

Ана ће у осмини финала играти против прве тенисерке света, Американке Серене Вилијамс, која је јутрос у два сета победила Словакињу Данијелу Хантухову (6:3, 6:3).

Она је до сада четири пута играла са Вилијамсовом и претрпела сва четири пораза. Последњи пут су играле 2012. године, на Ју-Ес опену, када је било 6:1, 6:3 за Американку.

Овако је текао меч: 

11.52 - Крај! Ана иде даље! Након велике борбе и преокрета, она је победила Аустралијанку Самнату Стосур са 2:1, по сетовима 6:7, 6:4, 6:2, за 139 минута игре. 

 11.47 - Нови брејк за Ану која води са 5:2 и сервира за победу у мечу!

11.43 - Ана је била на искушењима, али је успела да сачува рано стечени брејк - 4:2.

11.23 - Ана је у сјајном моментуму - прави брејк одмах на старту трећег сета за 1:0!

11.19 - Сачувала је Ана стечени брејк и решила други сет у своју корист са 6:4. Следи трећи сет, који ће одлучити победницу овог фантастичног меча.

10.55 - Након сигурног почетка обе играчице, Ивановићева прави брејк у петом гему, води са 3:2 и има сервис.

10.42 - Настављен је меч, а пауза је више пријала Стосуровој, која осваја први сет после тај-брејка - 7:6 (10:8).

10.14 - Јак пљусак прекинуо је меч Стосур - Ивановић у тај-брејку првог сета при резултату 8:7 за домаћу тенисерку.

10.04 - Победницу првог сета одлучиће тај-брејк (6:6).

09.55 - Брејк за Ивановићеву! Стосурова је сервирала за освајање првог сета, али је Ана успела да добије гем и изједначи на 5:5.

09.40 - Први брејк на мечу виђен је у седмом гему, а направила га је Саманта Стосур, која води са 4:3 и треба да сервира.

09.28 - Сјајан тенис приказују обе тенисерке, али за сада нема брејка - 3:2 за Ану, Стосурова на сервису.

09.10 - Почео је меч на "Род Лејвер арени" између домаће тенисерке Саманте Стосур и наше играчице Ане Ивановић. Прва ће на сервис-линију ићи Ана.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару