Читај ми!

Мелбурн, дан четврти: Елиминисан Дел Потро!

Јелена Јанковић у трећем колу, Бојана Јовановски изгубила од Аустријанке Мејсбургер. Почетак већине мечева био је одложен због екстремно високих температура, а онда и због кише. Душан Лајовић поражен је од Кеја Нишикорија са 3:0 у сетовима. Федерер, Надал и Мари рутински у трећем колу.

15.27 - Неколико фаворита завршило је такмичење четвртог дана Аустралијен опена. Хуан Мартин дел Потро изгубио је од Шпанца Баутисте-Агута са 3:2, док је истим резултатом Вердаско поражен од Габашвилија. Федерер, Надал, Мари и Монфис забележили максималне победе.

15.00 - У полседњем мечу дана, Жил Симон савладао је Марина Чилића са 3:2 и пласирао се у треће коло првог гренд слема у сезони. 

14.20 - Бојана Јовановски није успела да се пласира у треће коло АО, пошто је са 2:1 у сетовима изгубила од Аустријанке Мејсбургер. 

13.45 - Бојана Јовановски изгубила је други сет резултатом 6:3. Победника меча одлучиће трећи сет,  Аустријанка Мејсбургер прва на сервису.

13.04 - Јелена је експресно добила и други сет са 6:0 и остварила пласман у наредно коло, Бојана Јовановски је такође добила први сет са 6:3 за 41 минут игре. Јелена ће у наставку турнира играти са победницом меча у којем се састају Магдалена Рибарикова и Јапанка Кунами Нара.

12.40 - Јелена Јанковић је добила први сет 6:2 за 29 минута игре.  

12.26 - На терену и Бојана Јовановски против Ивон Мејсбургер из Аустрије.

12.06 - Почео дуел између Јелене Јанковић и Јапанке Ајуми Морите. 

11.40 - Такмичење на непокривеним теренима настављено је после скоро два сата прекида због кише у Мелбурну. За то време играли су се мечеви само на Род Лејвер арени и Хајсенс арени, на којима је кров био затворен.  У току дана на терен би требало да своје мечеве одиграју Јелена Јанковић и Бојана Јовановски.

10.27 - Босанско-херцеговачки тенисер Дамир Џумхур, који чека термин одигравања меча трећег кола против Чеха Томаша Бердиха, изјавио је за портал Клиx.ба да су температуре несносне. "Данас у 14:00 сати у хладу је измерено 43 степена целзијуса и тада су прекинути сви мечеви", рекао је Џумхур. Према прогнозама метеоролога, температуре ће расти и у наредним данима.

10.14 - Бојана и Јелена требало би да своје мечеве почну око 11 часова.

10.09 - Такмичење на непокривеним теренима поново је прекинуто, али не због врућине, већ због кише у Мелбурну.

09.36 - Пласман у наредну рунду остварили су Надал и Федерер. Шпанац је савладао је савладао домаћег тенисера Танасија Кокинакиса 6:2, 6:4, 6:4. Надал ће у трећем колу играти против победника дуела Француза Гаела Монфиса и Американца Џека Сока. Роџер je био бољи од Словенца Блажа Кавчича 6:2, 6:1, 7:6. Некада први играч света ће у трећем колу играти против победника дуела Фернанда Вердаска и Тејмураза Габашвилија из Русије. Оба дуела играла су се под затвореним кровом.

08.31 - Након неколико сати паузе поново настављени мечеви у Мелбурну ... 

06.43 - Иако у Аустралији влада прави временски пакао, Новак Ђоковић успева да ужива и да се забавља, што показује широк осмех на слици са Патриком Рафтером...

06.29 - Према најновијим информацијама, меч Бојане Јовановски почиње око 9.30 часова, док ће Јелена Јанковић на терен после 10 сати...

05.49 - Како сада ствари стоје, веће су шансе да ће мо најпре гледати Бојану него Јелену, јер њен меч почиње после завршетка дуела између Милоша Раонића и Виктора Ханескуа, који је у току. С друге стране, Јелена се састаје са Јапанком Ајуми Моритом и њихов сусрет је трећи по реду на Терену 3. Пре тога, своје мечеве морају да заврше Андреас Сепи и Доналд Јанг, а потом Фернандо Вердаско и Техмураз Габашвили. 

04.52 - Рускиња Марија Шарапова пласирала се у треће коло Аустралијен опена тек после три сета и велике драме у мечу на Род Лејвер арени против Италијанке Карин Кнап - 2:1 ( 6:3, 4:6, 10:8), након три и по сата велике борбе. Шарапова је у трећем сету, при резултату 5:4 сервирала за победу, када су организатори саопштили да су активирали "правило великих врућина", које предвиђа прекид меча. Пошто се према правилу меч прекида по завршетку започетог сета, тенисерке су наставиле дуел, а 50 минута касније Марија је освојила трећи сет са 10:8. Када је меч почео у Мелбурну је било 39 степени Целзијусових, а температура је достигла скоро 43 степена када је завршен, после три сата и 28 минута.

04.18 - Трећи дан узастопно температура у Мелбурну у најтоплијем делу дана достигла је 44 степени Целзијусових, због чега су организатори првог гренд слем турнира у сезони морали да примене "правило великих врућина" и прекину мечеве. Према том правилу, мечеви се прекидају по завршетку започетог сета и док се не укине, ниједан меч ни тренинг се неће одржати на откривеним теренима. Мечеви се настављају када температура падне испод 40 степени.

03.03 - Велики отпор пружио је Лајовић у трећем сету али га је ипак изгубио у тај брејку - 7:6 (7:3), за укупних 0:3 у корист Нишикорија

02.49 - Победник трећег сета биће одлучен после тај-брејка - 6:6. 

02.36 - У осмом гему трећег сета Лајовић прави први брејк на мечу и серивираће за освајање трећег сета - 5:3. 

02.19 - На почетку трећег сета оба тенисера су сачувала по два свој сервиса - 2:2. 

02.02 - Нишикори је освојио и други сет идентичним резултатом - 1:6 за 26 минута. Лајовић је прилично немоћан...

01.50 - После 9 везаних гемова за Нишикорија, Душан Лајовић коначно осваја свој сервис гем и смањује резултат у другом сету на 1:3.

01.44 - Јапанац наставља у истом ритму и у другом сету, прави брејк одмах на старту и води са 0:2. 

01.37 - После свега 25 минута игре, Нишикори је освојио први сет против Лајовића резултатом 1:6.

01.33 - Нови брејк за Нишикорија, који сада већ има велику предност у првом сету - 1:4. 

01.23 - После почетних 1:1, јапански тенисер одузима сервис нашем играчу за вођство од 1:2. 

01.11 - Почео је меч између Душана Лајовића и Јапанца Кеја Нишикорија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару