Читај ми!

Новаче, шпрехен зи дојч?

Новак Ђоковић усавршава немачки језик како би лакше комуницирао са Борисом Бекером. Други тенисер света задовољан победом у првом колу Аустралијан опена, а респектује наредног ривала Аргентинца Леонарда Мајера.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић открио је данас да усавршава знање немачког језика, како би боље сарађивао са новим тренером Борисом Бекером.

"Причам са Бекером мало на енглеском, мало на немачком, а када разговарамо о заиста озбиљним стварима онда користимо само енглески", рекао је Ђоковић на конференцији за новинаре после победе у првом колу Аустралијан опена над Словаком Лукашом Лацком.

Други тенисер света је нагласио да мора да усаврши знање немачког, јер га је Бекер замолио да то учини ради лакшег споразумевања.

Српски тенисер иначе, поред енглеског и немачког, говори и италијански и француски језик.

"Причао сам немачки као дечак, од 12. до 16. године када сам похађао Академију Николе Пилића у Минхену, а учио сам тај језик и у основној школи. Ако желите, могу да вам се обратим на немачком, само не знам да ли ћете разумети", рекао је у шали Ђоковић.

Први рекет Србије је нагласио да већ на Аустралијан опену очекује добре резултате из сарадње са Бекером.

"Радили смо напорно протекле четири недеље. Верујемо да ће се тај рад исплатити", рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је нагласио да је за сваког спортисту најважнија концентрација.

"Изузетно сам мотивисан да одиграм што боље могу на Аустралијан опену. Данас против Лацког нисам одиграо баш најбоље, нарочито у другом сету, али за то је заслужан и мој противник, који је нарочито добро играо са основне линије", рекао је Ђоковић.

Он је додао да је био пасиван у неким деловима меча против Лацког и да је све време тражио прави ритам.

"Ушао сам у серију у тај-брејку другог сета, а и цео трећи сет био је сјајан, нарочито гемови у којима сам сервирао. Освојио сам много лаких поена на први сервис", рекао је Ђоковић.

Други тенисер света је додао да намерава да прослави и Српску нову годину, али прилагођено обавезама на турниру у Мелбурну.

"Позваћу своје родитеље и пријатеље како бих им честитао Нову годину. То ће за сада бити све од прославе, јер данас стварно немамо много времена за славље", рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је оценио да респектује наредног противника - Аргентинца Леонарда Мајера.

"Раније сам га гледао како игра. Знам да има добар сервис, да воли да прилази мрежи и да има једноручни бекхенд, а данас је лако победио. Мени је најважније да будем фокусиран током меча и да спроведем свој план", рекао је Ђоковић.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару