Читај ми!

Ноле победом кренуо у одбрану титуле

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић успешно је почео одбрану титуле на Аустралијан опену пошто је са 3:0 у сетовима савладао Словака Лукаша Лацка. Следећи противник Нолету биће Леонардо Мајер.

Други рекет света је на отварању Отвореног првенства Аустралије савладао Словака Лукаша Лацка са 6:3, 7:6 (7:2), 6:1.

Новак је у првом сету имао нешто више проблема него што се очекивало, највише због сопствених грешака којима је ривалу омогућио да се резултатски врати у меч после изгубљеног сервис-гема.

Новак је Словаку у четвртом гему одузео сервис, потом повео и са 4:1, али је Лацко брзо вратио брејк и при резултату 4:3 сервирао за изједначење. Ипак, већ у наредном гему Ђоковић је, уз само један изгубљен поен, направио нови брејк и потом без икаквих проблема на свој сервис завршио први сет - 6:3.

У другом сету Лацко је пружио Новаку још јачи отпор, а српски тенисер је до 2:0 стигао тек после тај-брејка. Тенисери су у другом сету били концентрисани у својим сервис-гемовима, па није било брејка. Једину прилику за брејк у 13 одиграних гемова имао је Новак при нерешеном резултату (4:4), али је Словак успео да се извуче па је сет отишао у тај-брејк, који је Новак добио релативо лако са 7:2.

Словак као да се предао после изгубљеног другог сета. Новак је веома брзо и лако освојио трећи сет и стигао до тријумфа. Већ у другом гему одлучујућег сета Новак је стигао до брејка за 2:0, а када је ривалу одузео сервис у шестом гему за вођство од 5:1, меч је практично био завршен.

Противник српском тенисеру у другом колу Аустралијан опена биће Аргентинац Леонардо Мајер, који је у првом колу био бољи од Шпанца Алберта Монтањеса са 6:1, 6:3, 6:1.

Овако је текао меч:

11.01 - Завршен је премијерни меч Новака Ђоковића на овогодишњем Аустралијан опену - савладан је Словак Лукаш Лацко са 3:0 (6:3, 7:6, 6:1) после 112 минута игре.

10.49 - Три брза поена за Новака на старту трећег сета -3:0. Наш најбољи тенисер је врло близу победе на отварању "Ози опена".

10.39 - Тек у тај-брејку Новак је успео да сломи отпор упорног и жилавог Словака за 7:6 (7:2) и вођство од 2:0 у сетовима.

10.33 - Победник другог сета биће одлучен у тај-брејку - 6:6.

10.11 - Велика борба у другом сету, играчи љубоморно чувају свој сервис - 4:4.

10.00 - У другом сету још нема брејка, оба тенисера сигурном игром освајају поене на свој сервис. Тренутно је 3:2 за Лукаша Лацка.

09.51 - На старту другог сета оба тенисера су концентрисана у својим сервис-гемовима - 1:1.

09.42 - Као да је Лацков брејк разљутио Нолета, који одмах прави рибрејк, а потом на свој сервис завршава први сет - 6:3.

09.38 - Лацко узвраћа брејком и смањује на 4:3.

09.25 - Ноле прави брејк у четвртом гему и уз два освојена своја сервиса води са 4:1 у првом сету.

09.19 - Нешто спорији почетак Ђоковића, који је морао да спасава две брејк лопте како би освојио свој сервис. Тренутно је 1:1.

09.13 - Почео је меч између браниоца титуле Новака Ђоковића и Словака Лукаша Лацка. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару