Читај ми!

Новак: Спреман за највеће изазове

Новак Ђоковић креће у одбрану титуле у Мелбурну. Свестан да је пред њим тежак пут поручује да је спреман. Први пут са новим главним тренером Бекером, унео је много новина у игру, Вајда остаје у тиму. Први ривал нашем асу је Словак Лукаш Лацко.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић започиње поход на пету титулу на Аустралијен опену, четврту узастопну, поручио је да је спреман за највеће изазове.

"Пуно сам радио са својим тимом како бих могао да дам максимум у екстремним условима, односно великим врућинама које се очекују у Мелбурну", рекао је Ђоковић, који у понедељак на старту игра против Словака Лукаша Лацка.

Други тенисер света је признао да је у своју игру доласком новог тренера Бориса Бекера унео много новина, чиме се "истина, помало коцкао", али да се нада да ће из сарадње са немачким стручњаком проистећи "велики резултати".

"Кад год нешто промените у животу ризикујете, зар не?", констатовао је Ђоковић.
Он је наглаисо да га сарадња са Бекером, међутим, изузетно радује и да је оптимиста у погледу будућих резултата.

"Радујем се овој сарадњи са Борисом, која је наишла на одобравање и Марјана Вајде, који је и даље у тиму", рекао је Ђоковић. Први рекет Србије први пут после осам година неће имати као главног тренера Словака Марјана Вајду.

Наш тенисер је нагласио да је сам Вајда тражио да буде на неки начин замењен, како би могао да се посвети породици после 35 година путовања по свету. "Вајда ће и даље бити са нама на неким турнирима, на којима неће бити Бориса. Доста времена ћемо убудуће проводити на припремама", рекао је Ђоковић.

Он је нагласио да се тенис од времена када је Бекер освајио шест гренд слем титула осамдесетих и деведесетих година, радикално променио, а да ће му немачки стручњак пре свега бити од помоћи "на менталном плану".

"Данас се углавном игра са основне линије и много су дуже размене удараца. Верујем да ће ми Борис помоћи у волеј игри ", рекао је Ђоковић, који је у каријери освојио шест гренд слем титула - четири на Аустралијен опену, и по једну на Вимблдону и Ју-Ес опену.

Двадесетшестогодишњи српски тенисер је од краја септембра наређао 20 узастопних победа и освојио четити титуле, укључујући и победу против Надала у финалу Мастерса у Лондону.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару