Читај ми!

Ноле, Ана и Весна први на терену

Новак Ђоковић одбрану трофеја почиње у понедељак, у девет ујутру по средњоевропском времену, против Словака Лукаша Лацког. Првог дана Аустралијен опена на терен ће изаћи још Ана Ивановић и Весна Долонц.

Отворено првенство Аустралије у тенису, 102. по реду, почиње у ноћи између недеље и понедељка у Мелбурну, а тутуле бране Новак Ђоковић и Белорускиња Викторија Азаренка.

Осим Ђоковића, Србију ће на првом гренд слему у сезони представљати Ненад Зимоњић, Јелена Јанковић, Ана Ивановић, Бојана Јовановски, Весна Долонц и Душан Лајовић, који је до главног жреба дошао из квалификација. Јанко Типсаревић је одустао због повреде пете, док Виктор Троицки не може да наступа због суспензије.

Првог дана Аустралијен опена од српских представника на терен ће изаћи Ђоковић, Ивановићева и Долонцова.

Ђоковић одбрану трофеја почиње у понедељак, у девет ујутру по средњоевропском времену, против Словака Лукаша Лацког, а у другом колу очекује га победник меча између Леонарда Мајера (Аргентина) и Алберта Монтањеса (Шпанија).

Ивановићева је постављена за 14. носиоца и на старту турнира игра против Холанђанке Кики Бертенс, а њихов меч је трећи по реду на Хајсенс арени, где програм почиње у један ујутру.

Нешто касније на терен ће изаћи Долонцова и Лара Аруабарена из Шпаније, чији дуел је четврти по реду на терену број 19.

Љубитељи тениса у Србији највише очекују од Ђоковића, који је имао повољан жреб јер све до финала неће морати да игра против Надала, Федерера, Марија или Дел Потра, који се налазе у другој половини костура.

У случају да све прође по плану, противник српског тенисера у трећем колу биће Рус Димитриј Турсунов или Узбекистанац Денис Истомин, док би у осмини финала требало да се састане са Ернестом Гулбисом из Летоније. У пројектованом четвртфиналу могао би да игра против Швајцарца Станисласа Вавринке, а у полуфиналу би га чекао Давид Ферер (Шпанија) или Томаш Бердих (Чешка).

"Аустралијен опен је дефинитивно мој најуспешнији гренд слем турнир, уживам у времену које овде проводим. Почетак је сезоне. Волимо ову атмосферу, енергију која струји свуда око нас, и наравно, тениску грозницу", рекао је Ђоковић, који је Аустралијен опен освајао 2008, 2011, 2012. и 2013. године.

Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић у првом колу играће против Јапанке Мисаки Дои, а уколико преброди прву препреку, састаће се са победницом меча Ајуми Морита (Јапан) - Нађа Киченок (Украјина).

Бојана Јовановски ће на старту турнира играти против Јане Чепелове из Словачке, док је Лајовићев противник Лајовића Француз Лукас Пуи.

Јовановска се нашла међу носиоцима, пошто је заузела место Американке Џејми Хемптон која је због повреде морала да се повуче са турнира. Хемптонова је у последњем тренутку одустала због повреде кука, што је Српкињи омогућило да добије титулу 33. носиоца.

Јовановска је у првом колу требало да се састане са играчицом из квалификација, али ће уместо тога њена противница бити Јана Чепелова из Словачке, тренутно 70. тенисерка света. Уколико је победи, Бојана ће се у другом колу састати са бољом из дуела Шанел Шиперс (Јужна Африка) - Ивон Мојзбургер.

Укупан наградни фонд турнира у Мелбурну износи 33 милиона аустралијских долара, а шампионима у синглу припашће по 2,65 милиона.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару