Париз уживо: Јанко, ипак, сутра

Због кише, одложен меч Јанка Типсаревића и Фернанда Вердаска, као и дубл мечеви Зимоњић/Бенето против Андухара и Робреда, и Троицки у пару са Андреасом Сепијем против Матјеа и Пулеа. Ђоковић, бржи од пљуска, убедљив против Пеље - 3:0 после сат и по времена игре. Бојана Јовановски у пару са Хрдиновом поражена у дублу од комбинације Хусарова/Лисици са 2:1 у сетовима.

20.55 - Меч између Јанка Типсаревића и Фернанда Вердаска померен је за петак због кише, због које су током целог дана организатори имали великих проблема. Одлучено је да се за петак одложе сви мечеви који нису почели, међу којима су и дублови Ненад Зимоњић/Жилијен Бенето - Пабло Андухар/Томи Робредо и Виктор Троицки/Андреас Сепи - Пол-Анри Матје/Лукас Пуле.

20.05 - Српска тенисерка Бојана Јовановски и Чехиња Ева Хрдинова изгубиле су меч у дублу од Јанете Хусарове и Сабине Лисицки са 2:1 у сетовима (4:6, 6:1 и 6:4).

19.30 - Киша је упоран и јак непријатељ организаторима Ролан Гароса. Сви мечеви који су око 18 часова прекинути због кише неће се наставити јер временски услови ни у најави то не дозвољавају. Сви дуели померени су за петак, а међу тим "несрећницима" нашао се опет и Јанко Типсаревић. Његов меч против Вердаска је одложен за сутра атермин ће бити познат накнадно. 

17.46 - Готов је меч, Ђоковић убедљив против Пеље - 3:0 (6:2, 6:0 и 6:2). Следећи противник Новаку Ђоковићу биће бугарин Димитров.

17.17 - После сат времена игре на "Филип Шатријеу", Новак води са 2:0 у сетовима након што је други сет освојио без изгубљеног поена - 6:0.

17.08 - После краћег прекида због кише, меч Ђоковића и Пеље је настављен. Тренутно је 4:0 у другом сету за Новака. 

16.36 - Још један брејк Новака Ђоковића за освајање првог сета против Пеље - 6:2.

16.25 - Први брејк у мечу прави Новак Ђоковић у шестом гему, 4:2 води најбољи светски тенисер. 

16.05 - Напокон је стала киша у Паризу. Новак Ђоковић почео је свој меч против аргентинског тенисера Пеље. 

12.18 - Јелена Јанковић врло лако осваја и други сет, не дозволивши нејакој противници да дође до гема, и тако се пробија до трећег кола Ролан Гароса. Тамо је чека боља из дуела Саманта Стосур - Кристина Младеновић.

11.55 - Јелена Јанковић осваја први сет против Шпањолке Мугурузе, и то поново чини након великог резултатског, али и преокрета у игри. Српска тенисерка је, након изгубљена прва три гема у мечу, везала шест успешних гемова и сасвим заслужено освојила први сет.

Петог дана Отвореног првенства Француске у тенису, у четвртак, на терене Ролан Гароса излазе шесторо представника Србије - Новак Ђоковић, Јанко Типсаревић, Јелена Јанковић, Ненад Зимоњић, Бојана Јовановски и Виктор Троицки.

Ђоковић, Типсаревић и Јанковићева играју мечеве другог кола сингла, с тим што ће Јелена наступити и у дублу, као и Зимоњић, Јовановски и Троицки.

Најбољи тенисер света састаје се после 12 сати на терену "Филип Шатрије" са Аргентинцем Гвидом Пељом, 83. на АТП листи, против кога до сада није играо.

Победник се у шеснаестини финала састаје са бољим из меча Григор Димитров (Бугарска) - Лукас Пуле (Француска).

Типсаревића после 14 сати очекује дуел против Шпанца Фернанда Вердаска, тренутно 53. тенисера света, кога је победио два пута у шест досадашњих мечева. Бољи из сутрашњег игра у шеснаестини финала са победником сусрета између Руса Михаила Јужњог и Аргентинца Федерика Делбониса.

Јанковићева од 11 сати игра против Гарбине Мугурузе из Шпаније, 72. на WТА листи. Биће то њихов први међусобни дуел, а победница се у шеснаестини финала састаје са бољом из меча Саманта Стосур (Аустралија) - Кристина Младеновић (Француска).

У првом колу дублова Јовановски и Чехиња Ева Хрдинова играју после 12.30 сати против словачко-немачког пара Јанета Хусарова/Сабине Лисицки, а потом следи меч Ненад Зимоњић (Србија)/Жилијен Бенето (Француска) - Пабло Андухар/Томи Робредо (Шпанија).

Последњи на терен излази Виктор Троицки, који у пару са Италијаном Андреасом Сепијем игра против Француза Пола-Анрија Матјеа и Лукаса Пулеа.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару