Читај ми!

Новак прескочио неугодног Гофана

Новак Ђоковић успешно започео поход на Ролан Гарос победом над белгијанцем Давидом Гофаном 7:5 (7:5), 6:4, 7:5. Новак у другом колу против Аргентинца Гвида Пеље.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковиђ успешно је стартовао на грен слем турниру у Ролан гаросу савладавши данас у првом колу Белгијанца Давида Гофана са 3:0 у сетовима - 7:5 (7:5), 6:4, 7:5.

Први међусобни дуел протекао је у занимљивој игри, а Ђоковиђ је уложио много труда док није сломио отпор 57. тенисера са АТП листе. Гофан је играо одлично, нимало не респектујући светског броја један, па је Србин дуго тражио "добитну формулу" за пролаз у друго коло.

Сва три сета протекла су углавном у равноправној игри, а посебно неизвесно било је у првом, којег је Новак добио тек у тај-брејку.

Било је ово неочекивано тешко "загревање" првог рекета света у походу ка јединој грен слем титули која му недостаје. Расположени и мотивисани Белгијанац пружио више него достојан отпор, повремено приказавши тенис за честитање.

Ипак, Ђоковић ниједног тренутка није губио концентрацију. Стрпљиво је освајао поене, а када је у трећем сету брејком повео са 6:5 Гофан је коначно "полоззио оружје" након два сата и 15 минута игре.

"Најважније је да сам победио. Гофан је велики таленат, био је веома расположен и агресиван. Хвала публици на подршци, био је ово изванредан амбијент за прво коло турнира", изјавио је Новак непосредно по завршетку дуела са Белгијанцем.

Противник најбољег тенисера света у другом колу биће Аргетнинац Гвидо Пеља, који је у маратонском мечу победио Хрвата Ивана Додига у пет сетова - 4:6, 6:4, 6:3, 2:6, 12:10.

Меч првог кола између Јанка Типсаревића и Француза Николаса Мауа одложен је за сутра због принудне промене програма проузроковане кишом.

Организатори другог грен слем турнира сезоне имали су данас великих проблема због кише, па су морали да откажу више од 20 мечева.

Победника дуела између Јанка и Мауа у другом колу чека Чпанац Фернандо Вердаско, који је победио Француза Марка Жискела са 6:2, 6:3, 6:1.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару