Читај ми!

Сензација у Мадриду

Новак Ђоковић елиминисан већ на старту мастерса у Мадриду. Бугарин Димитров остварио највећу победу у каријери савладавши Новака а 2:1 у сетовима - 7:6 (8:6), 6:7 (8:10), 6:3. Публика у Мадриду испод нивоа.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић није успео да се пласира у осмину финала турнира мастерс серије у Мадриду пошто је вечерас у другом колу изгубио од Бугарина Григора Димитрова са 2:1 у сетовима - 7:6 (8:6), 6:7 (8:10), 6:3.

Димитров ће у борби за четвртфинале играти са победником меча између Швајцарца Станисласа Вавринке и Колумбијца Сантјага Гиралда.

После велике борбе, која је трајала три сата и пет минута, Димитров је заслужено остварио највећу победу у каријери. Ђоковић је одиграо доста испод својих могућности. Имао је
мање директно освојених поена и више неизнуђениг грешака, па упркос великој жељи и борбености није могао да избегне пораз.

Меч је протекао је у необичној атмосфери и уз повреде обојице играча. Димитров је имао проблема са мишићима, а Новак је у другом сету имао десетоминутни лекарски тајм-аут јер је изврнуо зглоб.

Публика у Мадриду је била гласна и скандирала је Димитрову и звиждала Ђоковићу, што је у супротности са тениском етиком. Српски репрезентативац се толико изнервирао после другог сета да је псовао публику.

Неизвесни први сет обележила је расправа Ђоковића и судије, који је упозорио првог носиоца да превише времена троши на сервис, а то је учинио током сервиса. Први рекет света је водио 5:4 у гемовима, а у тај брејку и 6:4, али је на крају ипак изгубио сет против вечерас фантастичног Димитрова, који је тај брејк добио са 8:6.

У другом сету је Димитров водио 4:2 и 5:4, али је Ђоковић изједначио, да би се Димитров жалио на повреду ложе. Српски репрезентативац је сет такође добио у тај брејку, 10:8. Одличан наступ вечерас Димитров је потврдио брејком већ на почетку сета, а онда је сигурно привео меч крају. 

Елиминацијом већ у другом колу, Ђоковић је изгубио 135 поена за АТП листу, јер је прошле године у Мадруду испео у четвртфиналу.

Број коментара 51

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару