Читај ми!

Дејвис куп: Квери за изједначење

Нерешен резултат после првог дана такмичења. Новак после два часа савладао Џона Изнера 3:0 и донео први поен Србији. Сем Квери подигао Бојси на ноге. После велике борбе у пет сетова савладао Виктора Троицког 3:2 и донео свом тиму изједначење. У суботу од 21 сат на програму је меч дублова.

03.30 - Квери веома сигуран на свој сервис, 6:4 у петом сету. Американци тако стижу до изједначења у дуелу са Србијом. У суботу на програму меч дублова.

03.25 - Оба тенисера била су сигурна на свој сервис све до деветог, можда и одлучујућег, гема. Американац успева да одузме Виктору сервис а унаредном гему сервира за победу. 

02.40 - Квери се разиграо у четвртом сету који је добио са 6:1. Троицки поново "пао" у игри. Наш тенисер делује уморније од противника. Одлука о победнику овог меча пашће у петом, одлучујућем сету.

02.24 - Љубимац Америчке публике већ на старту четвртог сета први стиже до брејка. 

02.13 - Троицки се у потпуности опоравио од пораза у првом свету. Сигурном игром на сопственом сервису Троицки је сачувао брејк предности и дошао до тријумфа у трећем сету 6:4.  

01.58 - 3:2 за Српског тенисера. Виктор први стиже до брејка у овом сету. 

01.40 - Троицки користи сет лопту за изједначење 1:1. На реду је трећи сет. 

01.30 - 4:2 за Троицког. Наш тенисер долази до лепе предности у другом сету.

01.15 - Виктор одмах враћа брејк, 1:1 у другом сету. 

01.11 - Маратонски први гем у другом сету. После десет минута велике борбе Квери опет први стиже до брејка. 

01.00 - Американац осваја први сет у тај-брејку који је добио са 7:1. 

00.46 - Троицки се труди што му се на крају и исплатило. У деветом гему наш тенисер враћа брејк заостатка и има сервис са изједначење. 

00.22 - Виктор је сјајно започео меч али је у у четвртом гему посустао. Американац први долази до брејка. Квери води са 4:1 после само 13 минута. 

00.11 - Почео и други данашњи дуел, Виктор Троицки - Сем Квери. Први је на сервису Американац. Уколико и Виктор оствари победу Србија би имала велику предност.

00.10 - "Јако ми је драго што сам Србији донео први поен. Била је велика трема и код мене и њега. Са доста опреза сам ушао у овај меч. Имао сам ту несрећу да направим две дупле грешке и дам му предност брејка. На сву срећу имао сам и много концентрације да вратим брејк, што мислим да је била прекретница овог дуела, јер велика је разлика водити или губити са 1:0 у сетовима", рекао је Новак после победе.

23. 40 - Гем-сет-меч, Ђоковић доноси први поен за Србију. Новак је после два сата игре убедљиво савладао Изнера са 3:0 не дозволивши му да пред домаћом публиком освоји нити један сет.

23.37 - Коначно брејк Ђоковића у трећем сету. Тек у једанестом гему Новак успева да одузме сервис Изнеру и има прилику да на свој сервис освоји и трећи гем и донесе предност Србији 1:0.  

23.20 - 3:3 у трећем сету. Новак сигуран на свој сервис, Изнер убитачним асевима до поена.

22.55 - Новак освојио други сет резултатом 6:2. 

22.51 - Нови брејк нашег аса. Следи сервис Новака за други сет. 

22.37 - Новак одузима сервис Изнеру и сада има брејк предности у другом сету. 

22.23 - Ђоковић успева да задржи мини-брејк предности и добије први сет у тај-брејку са 7:5. Србија води са 1:0. 

22.17 - Новак стиже до мини-брејка. 

21.56 - Новак одузима сервис Американцу, изједначење 3:3. 

21.47 - Изнер први стиже до брејка и води са 2:1. 

21.40 - Новак осваја гем без изгубљеног поена. 

21.38 - Новак Ђоковић први сервира.

21.22 - Интонирањем химни отворен дуел између Америке и Србије.

Наши тенисери су уверени да могу да савладају и ову препреку на путу ка новој салатари. Иако поштују противника, ипак свесни су и своје снаге, тако да са великим оптимизмом улазе у овај дуел, мада су противнику препустили улогу фаворита. Све је подређено успеху. Велико другарство међу нашим играчима учинило је да се одлично припреме пре свега психички за овај дуел. Егзибиције, кошарка, фудбал, заједнички провод уз напоран трениниг чине добитну комбинацију припрема наше селекције. 

Американци су мислили на све, услови за трениге су фантастични, подлога одлична, тако да нас очекују квалитетни мечеви, право надигравање и велика борба за сваки поен. Домаћин је стварно "мислио на све" и пажљиво бирао место где ће се играти мечевеви, наизглед леп мали спортски градић, али са скривеним "манама".

Након неколико недеља у Индијен Велсу и Мајамију на само 30 метара надморске висине, играчи су дошли у Бојси на 875 метара надморске висине. Домаћин је за пориште изабрао Тако Бел арену која је надомак Чикага, тако да наши репрезентативци очекују подршку са трибина јер у Чикагу живи велики број Срба. Наравно сам Бојси више одговара домаћину због велике надморске висине. Ваздух је ређи, лоптица је бржа и више одскаче, теже се дише. Како су њихови играчи пре свега одлични сервиери, веома високи а њихова преднст је снажан сервис, то може направити малих проблема нашим играчима. Међутим, они су на време дошли у Бојси и имали довољно времена да се аклиматизују и припреме за овај дуел.

Дуел тениских репрезентација Србије и САД у четвртфиналу Светске групе Дејвис купа почеће мечом између Новака Ђоковића и Џона Изнера. Дуел је на програму од 21.30 часова. Њих двојица до сада су се састајали три пута. Новак води са 2:1 у победама. Предходни пут у Дејвис купу у Београду 2010. године, после велике борбе, славио је Ђоковић са 3:2.

Након овог дуела на терен ће изаћи Виктор Троицки и Сем Квери. Наш тенисер је тренутно 44 на АТП листи, а противник 20. До сада су играли три пута и Виктор води са 2:1 у победама. Последњи пут играли су на мастерсу у Мајамију 2011. године славио је Троицки са 2:1.

Другог дана такмичења, у суботу од 21 сат на програму је дубл, где ће за Србију како је најављено наступити Ненад Зимоњић и Илија Бозољац, док ће амерички пар чинити браћа Мајк и Боб Брајан.

Први меч трећег дана почеће у недељу од 20, а према жребу прво ће се састати Квери и Ђоковић, а затим Изнер и Троицки.

САД и Србија играће у Тако Бел арени у Бојсију, која може да прими 12.000 гледалаца. Директан пренос свих мечева је на нашем Првом програму.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
31° C

Коментари

Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Браво
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Respekt za napisani tekst.Bravo.
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
koga je stid od lepote
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo!
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару