Читај ми!

Мајами, Ноле ка четвртој титули

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић креће у освајање четврте титуле, треће везане, на мастерсу у Мајамију. Противник у другом колу је победник меча између Чеха Лукаша Росола и Луксембуржанина Жила Милера. Јанко игра против бољег из дуела Матошевића и квалификанта, Виктор у првом колу игра са Адухаром. Ана чека победницу меча Радвањска–Бек, Јелена са бољом из дуела Хлавачкова–Дивал, Бојана игра против Петковићеве, Долончева игра квалификације.

Светски број један и бранилац двоструке узастопне титуле у Мајамију постављен је за првог носиоца и слободан је на старту турнира, који је на програму од 20. до 31. марта. Типсаревић, Ивановићева и Јанковићева такође су слободни у првом колу, док Виктор и Бојана крећу од првог кола. Жреб је поново у исту половину ставио Новака и Дел Потра. Ту је и Јанко као потенцијални противник Новака. Од турнира су одустали Рафаел Надал и Роџер Федерер.

Росол заузима 64, Милер 67. место на АТП листи, а Ђоковић чека бољег у ноћи између петка и суботе од један сат по нашем времену. Уколико очекивано прође стартну препреку, Ђоковић би у 3. колу играо против Шпанца Фелисијана Лопеза, а затим би за ривале у 4. колу имао Немца Томија Хаса или Украјинца Александра Долгополова.

Светски број један у четвртфиналу би могао да се састане са Јанком Типсаревићем, Жилом Симоном (Француска), Флоријаном Мајером (Немачка) или Кевином Андерсоном (Јужна Африка), у полуфиналу са Давидом Ферером (Шпанија) или Хуаном Мартином дел Потром (Аргентина), а потенцијални ривали у финалу су Енди Мари (В.Британија), Томаш Бердих (Чешка) и Жо-Вилфрид Тсонга (Француска).

Ђоковић је власник 13 мастерс титула, а у Мајамију је до сада одиграо 28 мечева уз учинак 24:4. Ове сезоне српски тенисер тријумфовао је на Аустралијан опену и у Дубаију.

Јанко Типсаревић је у Мајамију, након отказа Рафаела Надала и Роџера Федерера, постављен за седмог носиоца и такође ће бити слободан на старту турнира. У другом колу играће са бољим из меча између Аустралијанца Маринка Матошевића и квалификанта.

Најбоље рангирана српска тенисерка Ана Ивановић на старту турнира Премијер серије у Мајамију играће са победницом меча између Пољакиње Урсуле Радвањске и Немице Анике Бек, одређено је данас жребом. Ивановићева је слободна у првом колу, а уколико прође стартну препреку, у другом колу играће највероватније са Рускињом Јекатерином Макаровом.

Јелена Јанковић је, такође, слободна у првом колу и стартни меч одиграће са победницом дуела између Чехиње Андрее Хлавачкове и Американке Викторије Дивал. Уколико победи, Јанковићева би у трећем колу могла да игра против Рускиње Нађе Петрове.

Виктор Троицки креће од првог кола и игра против Шпанца Пабла Андухара, а уколико добије тај меч, његов следећи ривал биће Жо-Вилфрид Тсонга, који је слободан на старту.

Најтежи задатак у првом колу имаће Бојана Јовановски, која се састаје са Андреом Петковић из Немачке, пре две године деветом тенисерком света. Победница тог меча у другом колу се састаје са Францускињом Марион Бартоли.

Весна Долонц у Мајамију игра квалификације за главни жреб, а њена противница у првом колу је Американка Мелори Бурдет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару