Читај ми!

Делпо зауставио Новака

Новак доживео први пораз у 2013. години. Ђоковић је заустављен у полуфиналу Индијeн Велса од Аргентинца Дел Потра у три сета - 6:4, 4:6, 4:6. Дел Потро ће у финалу у недељу увече играти са Рафаелом Надалом.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић није успео да се пласира у финале турнира мастерс серије у Индијен Велсу, пошто је у полуфиналу изгубио од Аргентинца Хуана Мартина дел Потра у три сета - 4:6, 6:4, 6:4.

У исцпрљујућем дуелу, који је трајао два сата и 50 минута, а одигран је по пакленој врућини, јер је температура у хладу износила 36, а на терену више од 40 степени, Дел Поро је у финишу имао више снаге и заслужено је стигао до шесте победе у 15. међусобном сусрету са Ђоковићем. Меч је био потпуно изједначен и отворен до последњег поена, а у којој мери су противници били изједначени најбоље се види из податка да је Дел Потро освојио 101, а Ђоковић 100 поена.

У првом сету виђена је најбоља и најквалитетнија игра. Ђоковић је у том делу меча био сигурнији и противнику није дозволио ниједну брејк шансу, а сам је у осмом гему имао четири прилике да Дел Потру одузе сервис. Није их искористио, али је и у десетом гему жестоко притиснуо противника и искористио је трећу, а укупно седму брејк шансу, чиме је добио сет.

Други сет био је готово невероватан, бар када су у питању тако квалитетни тенисери. Прва три гема завршена су брејковима, с тим што је Аргентинац два пута одузео сервис Ђоковићу. Када је у седмом гему Дел Потро и трећи пут направио брејк и повео 5:2, било је јасно да ће меч отићи у трећи сет. Ђоковић је, додуше, покушао на се врати и у осмом гему је вратио један брејк, али други није успео, па је Дел Потро, као и јуче у четвртфиналу против Ендија Марија, изборио трећи сет.

Први играч света је одлучујући део меча почео изванредно и повео је са 3:0, а онда је нагло почео да попушта. Из поена у поен било је видљиво да му снага све више "цури", ударци су му постајали све слабији и непрецизнији и Дел Потро је направио преокрет.

Упркос овом поразу, првом после серије од 22 победе, Ђоковић може да буде задовољан учинком у Индијен Велсу, јер је одбранио поене, пошто је и прошле године стигао до полуфинала. Захваљујући поразу прошлогодишњег победника овог турнира Роџера Федерера већ у четвртфиналу, Ђоковић је повећао предност на АТП листи у односу на Швајцарца на 4.565 поена. Најбољем тенисеру света сада предстоји учешће на мастерсу у Мајамију, где брани титулу и 1.000 поена.

Противник Дел Потра у финалном мечу биће Шпанац Рафаел Надал, који је био бољи од Чеха Томаша Бердиха.

Надалу ће то бити четврто узастопно финале од повратка на терен после седам месеци паузе због повреде.

Уједно, Шпанац ће покушати да дође до треће титуле у Индијан Велсу у каријери, а претходне две освојио је у дуелима против Ђоковића и Британца Ендија Марија.

Шпанац је у досадашњој каријери освојио укупно 52 трофеја на АТП турнирима.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару