Индијан Велс уживо: Делпо и Рафа у финалу

Финални меч Индијен Велса играће Рафаел Надал и Хуан Мартин Дел Потро. Аргентинац је у три сета савладао Ђоковића 6:4, 4:6, 4:6. Шпанац је у два сета победио Томаша Бердиха, 6:4, 7:5. Финале је на програму у недељу увече.

01.22 - Делпо је зауставио Новака у походу на финале. Меч је трајао скоро три сата, а Аргентинац је победио захваљујући одличној игри и грешкама свог ривала у трећем сету.  Ово је Ђоковићу први пораз у 2013. години, а и прошле године је изгубио у полуфиналу.

01.12 - Исцрпљући меч на теренима Индијан Велса. У деветом гему трећег сета Дел Потро прави нови брејк и имаће сервис са победу и финале са Рафом. 

00.49 - Ватромет брејкова се наставља и у трећем сету. Аргентинац враћа брејк Новаку.  

00.31 - Рани брејк за Новака који на старту трећег сета води са 2:0. 

00.21 - Одлука о другом финалисти пашће у трећем сету. Аргентинац је добио други сет са 6:4 и изједначио резултат на 1:1. На почетку трећег сета први сервира Ђоковић.

00.09 - Новак враћа један брејк за 5:3. Дел Потро има још један брејк "залихе". 

00.02 - Нови брејк за Аргентинца који сада води са 5:2 у другом сету. Делпо "разара" Ђоковића убитачним форхендима. 

23.42 - Делпо прави нови брејк за вођство од 2:1 у другом сету.

23.37 - Новак моментално враћа брејк. Фантастична игра нашег тенисера. 

23.33 - Серија неизнуђених грешака нашег тенисера на старту другог сета. Дел Потро прави свој први брејк на мечу. 

23.24 - Новак је коначно успео да сломи Хуанов отпор и да направи први брејк на мечу. Наш тенисер је тако и освојио први сет 6:4. Делпо одмах затражио медицински тајм-аут да санира проблем са жуљевима. 

23.10 - Срећа је била уз Делпа у осмом гему. Новак је био веома близу првог брејка на мечу. Ђоковић, до сада, веома сигуран на свој сервис.

22.33 - Сигуран почетак нашег тенисера. Новак је сигурно освојио први сет. 

22.20 - А сада спектакл. Новак и Делпо се загревају на терену. 

22.00 - Повратак у великом стилу. Рафа Надал први је финалиста турнира и чека бољег из дуела Ђоковић - Дел Потро. Шпанац је савладао Томаша Бердиха 6:4, 7:5. Надалу ће то бити четврто узастопно финале од повратка на терен после седам месеци паузе због повреде.

21.49 - Имао је Бердих све у својим рукама али није искористио пружену прилику. Сада Надал сервира за финале. 

21.34 - При резултату 3:4 Надал прави сервис грешку и дозвољава Чеху да дође до свог првог брејка у мечу. Бердих има сервис за победу у другом сету. 

20.57 - Шпанац је добио први сет са 6:4. Само један брејк био је довољан Надалу да дође до победе. Бердих мора да добије наредни сет уколико жели да остане у борби за финале.

20.15 - Почео први полуфинални меч. Рафа Надал и Томаш Бердих играју за финале.  

Противник Новаку у мечу за улазак у финале биће Хуан Мартин Дел Потро који је елиминисао Британца Ендија Мареја.  У другом полуфиналу састаће се Шпанац Рафаел Надал и Томаш Бердих из Чешке. Биће то њихов 16. међусобни окршај, Надал је добио 12 дуела.

Новак је до полуфинала стигао победивши Француза Жо-Вилфреда Тсонгу са 2:0 у сетовима - 6:3, 6:1. Најбољи тенисер света неочекивано лако је изашао на крај са осмим носиоцем на турниру. Буквално га је "прегазио", тако да исход дуела ниједног тренутка није долазио у питање.

Била је ово 10. победа Ђоковића у досадашњих 15 међусобних окршаја против Тсонге, најубедљивија до сада. Нешто озбиљнији отпор Француз је пружио само у првом сету, да би у наставку меча супериорни Новак демонстрирао врхунски тенис и након само 54 минута игре окончао борбу искориствиши прву меч лопту.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару