Читај ми!

Ноле међу најмоћнијима

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић проглашен је за шестог најмоћнијег спортисту у Сједињеним Америчким Државама у традиционалном избору "Блумберг спортфолио листе".

На овој престижној листи, која укључује преко 3.000 спортиста, са квотом од 72.93 Ђоковић се нашао испред бројних шампиона, попут кошаркаша Кобија Брајанта, пливача Мајкла Фелпса, фудбалера Дејвида Бекама, атлетичара Јусеина Болта, тенисера Рафаела Надала и боксера Флојда Мејведера Јуниора.

Ђоковића је скочио за три места у односу на прошлогодишњу Блумбергову листу.
Српски тенисер је, уједно, и други Европљанин по снази у овом избору, иза Швајцарца Роџера Федерера.

На првом месту на листи налази се кошаркаш Мајамија Леброн Џејмс, а следе голфер Тајгер Вудс и тандем НФЛ фудбалера Пејтон Менинг и Дру Брис.

Ова листа прави се на основу такозваног "Н-биланса", који обухвата учинак спортиста на терену на такмичењима у САД, њихову појаву, свеукупну популарност (личну и спорта којим се баве), статистику, вредности спонзорских уговора, утицај и број навијача на друштвеним мрежама Фејсбук и Твитер (закључно са 15. фебруаром ове године), као и бројне анкете у којима се оцењује њихов бренд, имиџ и разни други фактори.

Првих 10 спортиста на листи:
1. Л. Џејмс (НБА) 89.26
2. Т. Вудс (голф) 86.01
3. П. Менинг (НФЛ) 81.46
4. Д. Брис (НФЛ) 77.99
5. Р. Федерер (тенис) 73.01
6. Н. Ђоковић (тенис) 72.93
7. К. Брајант (НБА) 72.25
8. М. Фелпс (пливање) 71.09
9. Т. Брејди (НФЛ) 69.98
10. А. Роџерс (НФЛ) 69.74

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије