Читај ми!

Ђоковић и Квери за четвртфинале

Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала турнира мастерс серије у Индијан Велсу пошто је у 3. колу савладао Бугарина Григора Димитрова са 2:0, по сетовима 7:6 (7:4), 6:1. Наредни противник светског броја један је Американац Сем Квери.

Најбољем тенисеру света било је потребно 77 минута да сруши отпор талентованог 21-годишњег Бугарина и избори очекивану победу. Нешто више проблема Ђоковић је имао само у првом сету када је Димитров играо веома добро и сигурно, да би у наставку дуела у препознатљивом стилу просто "збрисао" ривала са терена.

Први сет обележио је велики број грешака обојице тенисера. Димитров, 31. на АТП листи, у четвртом гему је брејком повео са 3:1 и најавио да се неће лако предати. Чинило се да има добијен сет када је стекао предност од 4:1 и 5:2. Међутим, Ђоковић је правовремено стабилизовао игру и вратио се у меч.

Бугарин је у наставку одсервирао четири двоструке сервис грешке, што је Србин искористио, преузео иницијативу и након седам мини-брејкова заслужено повео са 1:0 у сетовима.

У наставку борбе ситуација на терену била је знатно другачија. Ђоковић је већ у другом гему направио брејк за 2:0, потпуно доминирао и рутински окончао борбу за другу победу над Димитровом у исто толико међусобних мечева.

Наредни противник светског броја један је Американац Сем Квери, који је после велике и неизвесне борбе победио Аустралијанца Маринка Матошевића са 7:6 (7:5), 6:7 (7:9), 7:5.

Квери заузима 23. место на АТП листи, а од досадашњих пет мечева против Ђоковића добио је само један, на старту прошлогодишњег мастерса у Паризу. Наградни фонд турнира у Индијан Велсу је 5.030.408 долара.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије