Читај ми!

Фоњини "отео" сет Новаку

Слаб учинак наших тенисера на Индијан Велсу донекле поправио Новак Ђоковић победом над Италијаном Фабијом Фоњинијем 6:0, 5:7, 6:2. Ђоковић ће се у трећој рунди састати са Григором Димитровом, који је у два сета добио Метјуа Ебдена из Аустралије.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у треће коло турнира мастерс серије у Индијан Велсу савладавши Италијана Фабија Фоњинија 6:0, 5:7, 6:2.

За улазак у осмину финала Новак ће у уторак играти са победником меча између Бугарина Григора Димитрова и Аустралијанца Метјуа Ебдена. Ђоковић против Димитрова води са 1:0, а са Ебденом се није састајао.

Дуго је личило да ће дуел против Фоњинија за првог играча света бити само нешто озбиљнији тренинг, јер у првом сету Италијан није ни пружио отпор и у шест гемова је освојио само шест поена. 

Новак је у првом сету имао стопостотан учинак после првог сервиса, девет од девет, док је од пет других сервиса изгубио два поена, па је тај део игре трајао само 19 минута.

Други сет је био занимљивији, пре свега што је Ђоковић смањио темпо, а онда потпуно испао из ритма. Фоњини је освојио своја два прва сервис гема, у којима Ђоковић није имао брејк шансу. Новак се опустио, мислећи да је меч завршен што је Италијан искористио и неочекивано освојио други сет.

У трећем сету ипак није било изненађења. Новак је подигао ниво игре и без већих проблема коначно сломио отпор Фоњинија и после сат и 50 минута стигао до очекиване победе.

"Ментално сам био присутан. Самопоуздање ми је на високом нивоу због серије победа коју имам ове године. Што се тиче игре, све је било на месту. Имао сам јако лош гем на 4:2, две неизнуђене грешке и вратио сам га у меч. Следећег тренутка, били смо изједначени", рекао је Ђоковић после меча.

Новак Ђоковић у 2013. има учинак 14:0, а победио је на Аустралијан опену и у Дубаију. Индијан Велс је освајао два пута, 2008. и 2011. године.

Ђоковић ће се у трећој рунди састати са Григором Димитровом, који је у два сета добио Метјуа Ебдена из Аустралије.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 20. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије