Ђоковић: Уживам у сваком тренутку...

"Ова сезона, за сада, изгледа исто као и претходна, која ми је најбоља у каријери", рекао Новак Ђоковић. Уживам у сваком тренутку, исто размишљам и идем корак по корак. Надалов повратак одличан за тенис, сматра први рекет света.

Први тенисер света Новак Ђоковић рекао је данас да осећа да је близу форме у каквој је био 2011. године, када је освојио десет АТП титула, али да не жели много да гледа унапред.

Ђоковић је од почетка сезоне одиграо 13 мечева и забележио 13 победа.

"Начин на који сам почео годину изгледа исто (као што је било 2011. године)... Вежу ме лепа сећања за 2011. годину. То је била далеко најуспешнија година у мојој каријери. Али, рано је рећи шта ће се догодити, не желим ништа да прогнозирам", рекао је Ђоковић, пренели су амерички медији.

"Исто размишљам, желим да уживам у тренутку, да дам све од себе. Идем корак по корак и онда ћемо видети докле ћу стићи", додао је први тенисер света.

Ђоковић је 2011. године освојио десет титула, укључујући три гренд слем трофеја, играо је у 11 финала и остварио скор од 70 победа и шест пораза.

Он је те године освојио првих седам турнира у сезони и забележио 41 узастопну победу, што је најбољи старт од 1984. године, када је Џон Мекинро остварио 42 победе у низу.

Ђоковић је ове сезоне освојио два трофеја, Аустралијан опен у јануару и прошле недеље турнир у Дубаију и тако продужио низ победа на 18. Последњи пут изгубио је у октобру, када га је у финалу Ју-Ес опена победио Британац Енди Мари.

"За сада је добро. Нисам могао да затражим бољи почетак сезоне, победама у Аустралији и Дубаију играјући на тврдој подлози, која ми је омиљена и која највише одговара мојој игри", рекао је 25-годишњи српски репрезентативац.

"Освајање турнира у Мелбурну последњих година ми даје велико самопоуздање и мислим да је то један од главних разлога због чега играм добро у овом периоду", додао је он.

Ђоковић ове недеље игра на турниру у Индијан Велсу, који је освајао 2008. и 2011. године. Он је 2007. играо у финалу, али је изгубио од Шпанца Рафаела Надала.

"Већ сам освајао Индијан Велс, ту и у Мајамију волим да проводим време. Тврда подлога ми је омиљена, ту се на терену осећам комотно и самоуверено", рекао је он.

Ђоковић је рекао и да је добро што се Надал после седмомесечне паузе због повреде левог колена вратио на терен.

"Сјајно је што се вратио, за спорт, навијаче и све који воле тенис јер је он веома популаран и харизматичан играч. Гледао сам неколико његових мечева... Још је импресиван на шљаци. Није се много ствари променило. То је његова омиљена подлога. Он је краљ шљаке", рекао је Ђоковић.

Надал је почетком фебруара вратио на терен, играо је на три турнира у Јужној Америци и освојио два, а на једном је играо у финалу.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 20. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије