Читај ми!

Ђоковић: А сад, Лос Анђелес!

Ноле већ пакује кофере за Лос Анђелес где ће играти на егзибиционом турниру. Између осталих,на турниру ће учествовати и његов дечачки узор Пит Сампрас.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је после тријумфа у Дубаију да је веровао да може до трофеја и да је то на крају одлучило исход финалног меча против Томаша Бердиха.

Ђоковић је данас савладао Бердиха са 7:3, 6:3 и освојио четврти трофеј у Емиратима, другу титулу ове сезоне, укупно 36. у каријери.

"Никада није лако у финалу, за било кога од нас. Томаш је фантастичан тенисер и имао сам срећу да га победим. Чекао сам шансу да се вратим у меч, а када се указала, ја сам је искористио", изјавио је српски тенисер. Он је навео да му је Бердих пружио прилику при вођству од 4:3.

"Тада је промашио лак волеј и ја сам то искористио. Ипак, у сваком тренутку веровао сам да могу да се вратим у меч. Мислим да је то пресудно, такве ствари на крају одлучују победника у оваквим дуелима", казао је Ђоковић.

Светски број један истакао је да је тешко рећи шта га увек враћа у Дубаи и дефинише тај турнир.

"Невероватан је осећај бити у Дубаију и играти овде против најбољих тенисера света. Уживам сваки пут када играм пред овим дивним људима. Надам се да ће турнир из године у годну још више напредовати и постати мастерс једног дана", рекао је Ђоковић.

Српски тенисер већ сутра путује на амерички континент где га очекују два турнира из мастерс серије, најпре Индијен Велс, потом и Мајами.

Новак већ пакује кофере за Лос Анђелес где ће играти на егзибиционом турниру на којем ће, између осталих, учествовати и његов дечачки узор Пит Сампрас.

"Стварно ми прија Дубаи и волим да играм пред овако сјајном публиком. Хвала вам свима на дивној подршци! Ова година је добро почела за мене. Сада пакујем торбе и правац Лос Анђелес, јер учествујем у егзибицији са сјајним играчима као сто су Марди Фиш, Томи Хас, Џејмс Блејк, Пит Сампрас и браћа Брајан. Заједничким снагама ћемо да промовишемо тенис и покушамо да прикупимо што више новца за неколико хуманитарних фондација, међу којима је имоја фондација", написао је Ђоковић на Фејсбуку.

Егзибициони турнир у Лос Анђелесу биће одржан у ноћи између понедељка и уторка по српском времену.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 19. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије