Читај ми!

Тенис уживо: Ноле владар Дубаија

Ђоковић - Бердих 2:0 (7:5, 6:3). Новак Ђоковић по четврти пут освојио титулу у Дубаију. Први рекет света у финалу савладао Томаша Бердиха.

17.51 - Ђоковић је тријумфовао у Дубаију савладавши Томаша Бердиха са 2:0 у сетовима - 7:5, 6:3. Новак је овом победом освојио четврти трофеј у Дубаију, где је је славио без изгубљеног сета.

17.41 - У осмом гему другог сета Ђоковоћ коначно успева да дође до брејка. Наш тенисер има и сервис за своју четврту титулу у Дубајиу.   

17.06 - Новак Ђоковић добија први сет после велике борбе. При резултату 6:5, први тенисер света прави нови брејк и на добром је путу да настави серију победа на АТП туру.

16.48 - Први рекет света враћа брејк за резултат 4:4.  

16.30 - Чех први до брејка за вођство 3:2. 

16.15. Почео финални дуел Новака Ђоковића и Томаша Бердиха. Ноле за своју четврту титулу у Дубаију.

15.55 - Српски тенисер Ненад Зимоњић и Швеђанин Роберт Линдштед нису успели да освоје турнир у Дубаију, пошто су данас у финалу изгубили од Индијца Маеша Бупатија и Француза Микаела Љодре са 7:6 (8:6), 7:6 (8:6). Бупати и Љодра су успели да тријумфују после велике борбе и сат и 44 минута игре. АТП турнир у Дубаију игра се за укупни наградни фонд од два милиона долара, а победничком пару припао је чек на 127.000 долара.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у финале АТП турнира у Дубаију, пошто је у првом полуфиналу савладао Аргентинца Хуана Мартина дел Потра са 6:3, 7:6 (7:4).

Ђоковић је после скоро рутински добијеног првог сета препустио иницијативу Аргентинцу - који је повео са 3:0, да би једном пакленом серијом од пет узастопних гемова стигао до прве меч лопте на сервис противника (5:3).

Дел Потро се за тренутак спасио "већ виђеног" мата, везао три гема и увео меч у тај-брејк, где је Ђоковић искористио другу меч лопту.

"Веома сам задовољан својим играма и начином на који излазим на крај сам са собом у тешким тренуцима. Психички сам остао чврст и веровао сам да могу да издржим и добијем у два сета. Нисам дозволио себи да будем негативан, био сам веома, веома позитиван и пун самопоуздања", рекао је Ђоковић после победе.

"Дел Потро има моћан сервис и форхенд са основне линије којим може да уради шта жели. Морао сам да будем фокусиран све време" рекао је Ђоковић.

Први рекет Србије ће у борби за своју четврту титулу у Дубаију у суботу играти против Чеха Томаша Бердиха који је савладао Роџера Федерера са 2:1 по сетовима  3:6, 7:6 /10:8/, 6:4.

Ђоковић води против Бердиха са 12:1 у међусобном скору.

Турнир у Дубаију игра се за наградни фонд од 1,78 милиона долара.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару