Читај ми!

Одлучује психолошка снага

Психолошка снага и смиреност су кључ успеха против Чешке у четвртфиналу Дејвис купа оценио је Типсаревић. Он је додао да је Чешка благи фаворит, због домаћег терена и публике. Дуел Чешке и Србије игра се од 6. до 8. априла.

Српски тенисер Јанко Типсаревић изјавио је данас да би психолошка снага и смиреност могли да буду кључ успеха против Чешке у четвртфиналу Дејвис купа Светске групе.

"Морамо да се изборимо са противником, подлогом и навијачима. Уколико покажемо да нам ништа од тих детаља не смета, моћи ћемо да победимо", објаснио је Типсаревић. Српски тенисер је рекао да услови у прашкој "О2" Арени нису најбољи, јер је терен нов и влажан.

"Има пуно кривих одскока, али како нама, тако и њима. Чеси ударају прилично равно и зато ме чуди што су изабрали шљаку. Морамо да будемо стрпљиви, не смемо да журимо јер подлога је спора", рекао је Тиспаревић. Он је додао да је Чешка благи фаворит, због домаћег терена и публике.

"Гледајући пласман прва два играча, скоро да смо изједначени. Подлога одговара Бердиху и Штјепанеку, Виктор и ја знамо да играмо на шљаци, али малу предност дао бих њима само због домаће публике", рекао је Типсаревић.

Од јуче осми тенисер на свету открио је да му прија напредак на АТП листи и да са већим самопуздањем улази у наредне мечеве.

"Задовољан само због осмог места, то је био један од мојих циљева ове године - да што брже напредујем на листи. Сигурно да са таквим 'ренкингом' са више самопоуздања улазим у овај, али и у све наредне мечева", закључио је Типсаревић.

Сусрет између Чешке и Србије играће се од 6. до 8. априла.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи