Читај ми!

Нолету српски дерби

Као што је очекивано, српски дерби је припао Новаку Ђоковићу. Први рекет света био је бољи од Јанка Типсаревића у четвртфиналу победивши га са 2:0, по сетовима 6:1, 7:6. Ђоковић убедљив у првом сету, Јанко пропустио прилике да меч одведе у трећи сет. Ноле у полуфиналу игра против Британца Ендија Марија. Меч се игра сутра од 14.00 часова.

Српски дерби између Новака Ђоковића и Јанка Типсаревића на четвртфиналном мечу турнира у Дубаију оправдао је тај епитет само у другом сету. Меч је очекивано припао Ђоковићу који је савладао Јанка са 2:0, по сетовима 6:1, 7:6. Ипак, права битка је виђена само у другом сету у којем је Јанко био близу да га освоји.

Почетак меча није наговештавао велику битку у наставку. У првом сету Јанко је добро играо само у првом гему на свој сервис, који је једини и освојио. Ђоковић за само 25 минута осваја шест узастопних гемова и без већих проблема решава тај део игре у своју корист са 6:1.

Јанку је то био можда и најгори сет у дуелима са Новаком, док је Ђоковић приказао најбољу игру на турниру.

Јасно је било да Типсаревић неће допустити да се лоша игра понови и у наредном сету. Стиснуо је Јанко зубе и заиграо много храбрије. Освојен први гем на свој сервис донео је Типсаревићу самопоуздање којег није било у првом сету.

Притискао је Ђоковић Јанковов сервис, али није успео да искористи две брејк лопте у два различита гема. У тим тренуцима Јанку је недостајало да мало озбиљније нападне Новаков сервис. Тек при вођству од 6:5 Јанко успева да изврши мало већи притисак на Нолета, али први рекет света се из потенцијално незгодне ситуације извлачи сјајним сервисима.

Сет се решавао у тај-брејку у којем је Јанко пропустио неколико сјајних прилика. Имао је у једном тренутку Типсаревић предност од 4:1, и трећи сет је био на видику, али је захваљујући својим грешкама остављао Нолета у сету.

Последњу шансу Јанко је пропустио када је при вођству од 6:5 имао сет лопту. Уместо да доврши сет, Јанко прави дуплу сервис грешку и тотално враћа Ђоковића у игру.

Неочекивани поклон Новак је без проблема искористио. Освојио је два наредна поена на сервис, добио тај-брејк са 8:6, за коначну победу од 2:0 у сетовима.

У полуфиналу турнира Новак Ђоковић се састаје са Британцем Ендијем Маријем. Меч се игра од 14.00 часова. У другом полуфиналу састају се Швајцарац Роџер Федерер и Аргентинац Хуан Мартин дел Потро. 

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи